CHP, Sağlık Politikalarını Belirlemek İçin Çalıştay Düzenliyor

CHP, 30 Eylül’de Ankara’da "Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı" düzenleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılacağı etkinlikte, akademisyenler, uzmanlar ve siyasetçiler bir araya gelerek CHP’nin sağlık politikalarına ilişkin yol haritasını tartışacak.

CHP, 30 Eylül Pazartesi günü Ankara’da "Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı" düzenleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kasım 2025’teki erken seçim çağrısı sonrası, parti programı hazırlıkları kapsamında CHP'nin gölge kabinesi çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz’ın başkanlığında sağlık politikalarına dair bir çalıştay yapılacak.

Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşecek çalıştayda, akademisyenler, uzmanlar ve siyasetçiler bir araya gelerek CHP’nin sağlık politikalarına yönelik bir yol haritası tartışacak. Tüm gün sürecek olan etkinlik, saat 10.00’da Zeliha Aksaz Şahbaz’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Eczacıları Birliği ve Türk Diş Hekimleri Birliği başkanlarının konuşmalarının ardından, CHP Genel Başkanı Özel konuşmasını yapacak.

Bursa Milletvekili ve Halk Sağlığı Profesörü Dr. Kayıhan Pala, "CHP Birinci Basamağa Nasıl Bakıyor" başlıklı sunumuyla devam edecek. Ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Cemil Tugay, birinci basamak ve koruyucu sağlık hizmetlerinde yerel yönetimlerin rolü üzerine açıklamalar yapacak.

Saat 14.00-16.00 arasında grup çalışmaları ve raporların hazırlanması süreci başlayacak. Katılımcıların sunacağı raporlar üzerinden değerlendirmeler yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.