CHP, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde sonuçlara itiraz etti

CHP, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle seçim sonuçlarına itirazda bulunmuş oldu. Partiler seçim sonuçlarına itiraz etmeye devam ediyor. 31 Mart seçimlerinde Serdivan’da CHP ve AKP arasında geçen seçim yarışında az bir farkla AKP kazanmıştı.

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Osman Çelik 31,319 oy alırken, tek başına seçime giren CHP ise 29,654 oy aldı. CHP, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin Sakarya'nın Serdivan ilçesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle itirazda bulundu.

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Serdivan ilçemizde sandıkların neredeyse yarısında usulsüzlükler tespit ettik. Halk iradesine ve seçim güvenliğine önem vermek istemeyen bazı kesimlerin ve tüm hukuksuz, usulsüz süreçlere karşıyız. Gerekli itirazlarımızı yaptık. Serdivan'daki sürecin yakından takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

Eski CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da "Sakarya Serdivan ilçemizdeki seçim sürecinde halk iradesine ve seçim güvenliğine dair ciddi endişelerimiz var. Sandıkların neredeyse yarısında usulsüzlükler tespit ettik. Hukuksuzluklara sessiz kalmayacağız, milletin iradesine sahip çıkacağız. İtirazlarımızı dile getiriyoruz. Serdivan seçimini sonuna kadar takip edeceğiz." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.