CHP sokak sokak dolaşıp AKP'nin teröre verdiği desteği anlatacak

Edinilen bilgiye göre toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP tarafından suç duyurusunda bulunulan CHP’nin 6 Kasım 2016 tarihli PM bildirisi ele alındı. Hükümetin sert bir dille eleştirdiği bildiriyi gündemde...

Edinilen bilgiye göre toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP tarafından suç duyurusunda bulunulan CHP’nin 6 Kasım 2016 tarihli PM bildirisi ele alındı. 

Hükümetin sert bir dille eleştirdiği bildiriyi gündemde tutmak ve halka anlatmak için “örgütlü çalışma modelleri'' oluşturulması, sivil toplum örgütlerinin de sürece dahil edilmesi gündeme geldi.

-ORTAK SAVUNMA KARARI-

Toplantıda, bildiriye soruşturma açılması konusu da değerlendirilirken, PM üyelerinin ifadeye çağrılmaları durumunda ortak bir savunma metni hazırlanmasına karar verildi.

PM üyelerinin, “AKP’nin teröre yardım ve yataklık ettiği, görüntülerle, fotoğraflarla ve açıklamalarla anlatılabileceği'' yorumunu yaptığı ortak savunma metni için, genel merkezin hukuk bürosu çalışacak. 

-AY SONUNDA MİTİNG-

Öte yandan, CHP bu ayın sonunda bir miting düzenleme kararı da aldı. İlki Adana’da yapılması planlanan mitinglerin devamının geleceği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız