CHP Sözcüsü Deniz Yücel açıkladı: "Erdoğan açıklama yapmaya zorunlu kaldı"

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili yaptığı, “Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı yoktur” şeklindeki açıklamalara yanıt verdi.

Deniz Yücel 4. maddeye ile ilgili Erdoğan'ın yaptığı açıklama ardından yaptığı basın açıklamasında, "HÜDA PAR Genel Başkanının yaptığı hadsiz, küstahça, meydan okuyan açıklamalarına toplumun geniş bir kesiminden en üst perdeden, en sert şekilde tepkiler geldi. Bu tepkiler geldikten sonra Sayın Erdoğan, böyle bir açıklama yapma yoluna gitti," ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPMAYA MECBUR KALDI"

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili yaptığı, "Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı yoktur" şeklindeki açıklamalara yanıt verdi.

Yücel "14 Mayıs seçimlerinde TBMM'ye taşıdıkları Gaffar Okan'ın katillerin avukatlığını yapan, 2014 senesinde Hizbullah'ın sözcülüğünü yaparak ‘Hizbullah canlı ve silahlıdır’ diye demeç veren HÜDA PAR Genel Başkanının yaptığı hadsiz, küstahça, meydan okuyan açıklamalarına toplumun geniş bir kesiminden en üst perdeden, en sert şekilde tepkiler geldi. Bu tepkiler geldikten sonra Sayın Erdoğan, böyle bir açıklama yapma yoluna gitti. Meclis’e kendi taşıdıkları üç beş oy uğruna ittifak yaptıkları bu hadsiz açıklamaları, AKP'nin ve onların bilgisi olmadan yapmaları mümkün değil. En sert ve en ağır şekilde tepkiyi gördüler ve Sayın Erdoğan da böyle bir açıklama yapmaya zorunlu kaldı" dedi.

"DEMOKRATİKLEŞME KONUSUNDA SAMİMİ TAVIRLARINI GÖSTERECEKLER, O ZAMAN ANAYASA KONUSUNDA MASAYA OTURURUZ"

Yücel, "Anayasa değişikliği çalışmasına CHP’nin kapısı açık olacak mı" sorusunu şu şekilde cevapladı:

"Biz Anayasa’yı tanımayan, AYM kararlarını tanımayan, Anayasa’nın açık hükümlerini yok sayan bir anlayışla zaten Anayasa değişikliği için masaya oturmayız. Önce Anayasa’nın açık hükümlerini tanıyacaklar. Anayasa’nın 153’üncü maddesini, AYM kararlarını uygulayacaklar. Türkiye’de gerçekten bir şeyleri düzeltme, iyileştirme, demokratikleşme mevzusundaki samimi tavırlarını ve iradelerini gösterecekler ama ve ama o zaman anayasa mevzusunda masaya otururuz. Ancak böyle samimiyetsiz bir anlayışla CHP’nin anayasa tartışması söz konusu olamaz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.