CHP Sözcüsü Yücel: Gencecik teğmenlere soruşturma açmak, milli şuurdan yoksunluktur, acizliktir

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sözleri nedeniyle açılan soruşturmaya tepki gösterdi. Yücel, bu durumun FETÖ zihniyetinden kaynaklandığını belirtti. MHP Genel Başkanı Bahçeli ise konunun takipçisi olacağını vurguladı.

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Milli Savunma Bakanlığı'nın teğmenlere açtığı soruşturmaya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Yücel, teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganının, FETÖ'nün Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davaları gibi kumpas davalarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ni sanık olarak yargılamasından rahatsız olan zihniyetlerce hedef alındığını belirtti. Yücel, "3-5 trol hesap twit attı diye gencecik teğmenlere soruşturma açmak, milli şuurdan yoksunluktur, acizliktir…" ifadelerini kullandı.

Yücel, teğmenlerin Kara Harp Okulu'ndaki yeminlerinde Mustafa Kemal Atatürk ve laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının vurgulandığını, daha önceki yemin metinlerinde Anayasa'ya ya da yasalara aykırı bir kelime bulunmadığını belirtti. "Bu durumdan kim neden rahatsız olur?" diye soran Yücel, rahatsızlığın kaynağının, FETÖ zihniyeti ve "Keşke Yunan galip gelseydi" diyen zihniyetler olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, teğmenler kılıçlarını çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını attı. Bu görüntüler sosyal medyada yayıldıktan sonra tartışmalar başladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teğmenleri hedef alarak, konunun yakından takip edileceğini ve ikinci yemin olayının netliğe kavuşması gerektiğini vurguladı. Bahçeli, "Siyaset ve toplum gündemine oturan, medyada her gün otopsi raporu yazılan bu yeminin amacı nedir?" diye sordu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise teğmenlere sahip çıkarak, "Bunlar milletin evlatlarıdır" dedi. Teğmenlere hakaret edilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Çelik, disiplinsizlik durumları incelenirken, dışarıdan gelen eleştirilerin yanlış olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, teğmenlere yönelik eleştirilere tepki göstererek, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" demenin neden rahatsızlık doğurduğunu sorguladı. Özel, "Bu çocuklar size benzeyip de 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi diyeceklerdi?" diyerek, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşı'na atıfta bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin olayına ilişkin bir inceleme başlattı. Bakanlık, olayın her yönüyle inceleneceğini ve disiplin mevzuatı kapsamında gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.