CHP toplu ulaşım zamlarını yargıya taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, toplu taşıma ücretlerine ilişkin alınan zam kararının iptal edilmesi içinİstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne gelerek dava açtı.Asgari ücret ve enflasyon artışlarının...

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, toplu taşıma ücretlerine ilişkin alınan zam kararının iptal edilmesi içinİstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne gelerek dava açtı.

Asgari ücret ve enflasyon artışlarının dahi üstünde gerçekleştirilen zamlarla ilgili dava dilekçesini mahkemeye sunan İl Başkanı Canpolat, “2001 yılından bu yana toplu ulaşıma yüzde 300 zam yapılmış. Büyükşehir belediyesinin durduk yere yaptığı zammın geri alınması konusunda bugün dava açtık. Sadece dava açmak da yetmiyor, grubumuz büyükşehir gündemine zamların geri alınmasını getirecek. Yapılan zamların geri alınması için bugün dava açtık ve bu davanın takipçisi olacağız" dedi.

İl Başkanı Canpolat, CHP’li 14 belediyede asgari ücretin seçim beyannamesinde yer aldığı şekliyle 1500 TL olmasını bugün itibariyle uygulamaya koyduklarını açıkladı.

Canpolat, "Yani bir tarafta AKP zamlarına mücadele vereceğiz. Öte taraftan ise CHP’li 14 belediyemizde asgari ücretin bin 500 TL olması kararını aldık, uygulamaya başladık.'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kosova, Fitch Ratings'ten ilk kez kredi notunu aldı
Yarın Gelecek İlk Zam Belli Oldu: Doğalgaza Zam Yapılacak!
Amerikalı Tüketicilerin Güveni Nisanda Düştü: Conference Board Verileri
İşte giyim devi Koton'un halka arz detayları!: Paylar ve halka arz detayları
Ekonomistler borsa uyarısı yapıyor!: Garanti BBVA karı git gide yükseliyor!