CHP ve Zafer Partisi anlaşmaya vardı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelerek kaçak göçmenler ve sığınmacılarla ilgili bir önerge üzerinde anlaştıklarını ve CHP'nin bu önergeyi Meclis'e sunacağını duyurdular.

Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Başkanı olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret etti ve görüşmenin ardından bir basın açıklaması düzenledi.

Ümit Özdağ ve Özgür Özel’in kaçak göçmenler ve sığınmacılar ile ilgili önergede anlaştıklarını ve yakın zamanda CHP’nin önergeyi Meclis’e getireceği bilgisi aktarılmış oldu. 

Görüşmede, Ottawa Anlaşması'ndan çekilme ve sınırdaki askeri birliklerin silah kullanma yetkisinin genişletilmesi için yasa teklifi hazırlanması konusunda ortak çalışma kararı alındığı bildirildi.

Önerge hakkında bazı açıklamada bulunan Ümit Özdağ "Kaçak göçmen ve sığınmacı sayıların azaltılması mevzusunda bazı somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerimiz vardı. Bunları Sayın Genel Başkan’a ve CHP’ heyetine TBMM’de üstünden düşünülmesi için ilettik sağ olsunlar ilgiyle dinlediler ve not aldılar. Bunlardan bir tanesi Ottowa Anlaşması’ndan Türkiye’nin geri çekilmesiyle ilgili bir önerge. Diğeri ise sınırdaki askeri birliklerinin yeni bir hukuki düzenlemeyle silah kullanma yetkisinin genişletilmesi," şeklinde ifadeler kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.