CHP'de 93'üncü Yıl coşkusu

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, CHP’nin 93. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladı. CHP’nin kuruluşu ve İzmir’in işgalden kurtuluşu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde tüm yurtta çeşitli...

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, CHP’nin 93. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladı. CHP’nin kuruluşu ve İzmir’in işgalden kurtuluşu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anılıyor.

CHP İstanbul İl Örgütü de sabah erken saatlerde 39 ilçe merkezinde kutlama programları gerçekleştirirken, akşam da İstanbul’un birçok bölgesinde etkinlikler yapılacak. İstanbul’un 39 ilçe merkezinde eş zamanlı olarak tertiplenen programlarda Atatürk anıtlarına çelenk konularak CHP’nin 93. kuruluş yıldönümüyle ilgili konuşmalar gerçekleştirildi. Törenlerin ardından CHP ilçe örgütleri tarafından yapılan etkinliklerde CHP’nin kuruluş yıldönümünü kutlamak için partililer ilçe binalarında buluştu. 

İL BAŞKANI CANPOLAT'TAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da CHP’nin 93. kuruluş yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada; Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni yaşatmak için gece gündüz demeden çalışan parti üyelerini kutladı. CHP’nin, Türkiye’nin kurtuluşunun ve kuruluşunun partisi olduğunu belirten İl Başkanı Canpolat şunları söyledi: 

"Cumhuriyet Halk Partisi, bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla emperyalizme dik çöktürenlerin, esaret gömleğini yırtıp atanların, tam bağımsız Türkiye’yi kuranların partisidir. Dünyada eşine az rastlanır köklü bir geçmişe sahip partimiz, Büyük Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği değerle aydınlık ve çağdaş bir Türkiye mücadelesine azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

"Cumhuriyet Halk Partisi, tarihte olduğu gibi bugün de yine zor günlerin üstesinden gelerek karanlığın üstüne bir güneş gibi doğacaktır. Bizler cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz, devrimciyiz, sosyal demokratız. Cumhuriyeti kuran kadroların devamı olarak ülkemizi ileri demokrasiyle taçlandırmak en büyük hedefimizdir. Tarihimizden aldığımız ilham ve güçle bu ülkeye hukukun üstünlüğüne dayalı, evrensel hukuk ilkelerine bağlı birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz.''

Kutlamalardan kareler:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

2024 Bedelli Askerlik Ücretinde Zam Beklentisi: Başvurmayanlar 6 Ay Sonra Daha Fazla Ödeyecek!
Türkiye'nin Medya Özgürlüğü Durumu Endişe Verici: RSF 2024 Raporu
Kahramanmaraş Depremi Davası: Yıkılan Blokta 103 Kişinin Ölümüyle İlgili Duruşma Ertelendi
Ali Yerlikaya, 1 Mayıs sonrası yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaştı
New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı