CHP'de aday belirleme süreci için bazı ilçelerde DEM Parti'nin tutumu bekleniyor

CHP'de ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından planlanan ikinci MYK toplantısının gecikmesinin sebebi, Demokratik Eşitlik Partisi (DEM Parti) ile devam eden görüşmeler olduğu öğrenildi.

CHP'de ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından planlanan ikinci MYK toplantısının gecikmesinin sebebi, Demokratik Eşitlik Partisi (DEM Parti) ile devam eden görüşmeler olduğu öğrenildi. CHP'nin Esenyurt, Adalar, Toroslar ve Akdeniz gibi ilçelerde DEM Parti'nin tutumunu beklediği belirtildi.

BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre; saat 14.45'te başlayan ve saat 18.00'da tamamlanan Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilmesi planlanan ikinci MYK toplantısı şu ana kadar başlamadı. Gecikmenin sebebinin, İstanbul ilçeleri özelinde yaşanan tartışmalar olduğu ifade edildi. MYK toplantısının saat 21.30'da başlayacağı açıklandı.

GECİKME SEBEBİ SUNULDU

Gecikmenin sebebi olarak DEM Parti ile devam eden heyetler arası görüşmeler gösterildi. CHP yetkilileri, DEM Parti'nin Esenyurt, Adalar, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde alacağı tutuma dair haberleri beklediklerini dile getirdi.

Parti kaynakları, tüm seçim çevrelerinde adayların bu gece belirleneceğini ve bu kapsamda aday belirleme sürecinin sabah saatlerine kadar devam edeceğini belirtti. Çankaya, Kadıköy ve Hatay gibi eleştiri seçim çevrelerinde aday belirlemenin ise en sona bırakılacağı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bozbey, Çağlar ve Olay Medya Yöneticileriyle Buluştu: Toplumsal Birliktelik ve Eşit Hizmet Vurgusu
İnci Taneler'i Kadrosuna Bomba İki Transfer!
Ümit Özdağ Fatih Portakal'a ateş püskürdü: "Adresinizi verirseniz size gözlük ve kulaklık yollarım"
Yasmin Erbil Sevgilisi Yiğit Poyraz'ın Kucağında Çıktı!
Haluk Levent'ten İsrail'e Sert Tepki: 'Çocukların Ölümünü Nasıl Savunabilirsiniz?'