CHP'de adaylık yarışı başladı!

Orhan Şahin/ ABC Meclis yeni yasama yılına hazırlanırken, ana muhalefet partisi CHP'de de kulisler hareketlendi. Grup başkanvekilliği, Meclis başkanlık divanı üyelikleri için çeşitli isimler ortaya atıldı. Ana muhalefet liderinin...

Orhan Şahin/ ABC 

Meclis yeni yasama yılına hazırlanırken, ana muhalefet partisi CHP'de de kulisler hareketlendi. Grup başkanvekilliği, Meclis başkanlık divanı üyelikleri için çeşitli isimler ortaya atıldı. Ana muhalefet liderinin herhangi bir ismi işaret etmediği öğrenilirken mevcut grupbaşkanvekillerinden Özgür Özel, ve Engin Altay'ın kesinlikle aday olacakları bilgisi edinildi. Levent Gök'ün aday olup olmayacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. 

GRUBUN KAYGISI 'EKİPÇİLİK'

ABC'nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre Özgür Özel'in adaylığı kesin. Ancak genel başkan adaylığı iddiaları ortaya atılan Özgür Özel'e CHP grubunun desteğinin azaldığı kulislerde konuşuluyor. CHP grubunun parti içinde 'ekipçilik' yapıldığı endişesi taşıdığı öne sürülüyor.

EN GÜÇLÜ ADAY ENGİN ALTAY

Öte yandan bugün adaylık konusunda fikrinin netleşmediği iddiası ortaya atılan Engin Altay grupbaşkanvekilliği için en güçlü aday. Altay'ın aday olmayacağına dair söylentilerin basında yer alması CHP grubunda rahatsızlığa neden oldu.

OPERASYON MU?

CHP grubundan bazı isimlerin partiyi basın yoluyla dizayn etmeye çalıştığı yorumları yapılıyor. ABC'ye konuşan güvenilir isimler özellikle partiye yakın bir bir tv kanalının 'operasyon niteliğinde haberlerle partiyi şekillendirmeye çalıştığı iddiasını dile getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi