CHP'de Hatay'da Aday Belirsizliği Sürüyor

CHP'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenememesi ve Lütfü Savaş'ın adaylığının netleşmemesi, parti içinde hareketlilik yaratıyor. Özgür Özel ile yapılan görüşmelerde çözüm bulunamazsa Savaş'ın bağımsız aday olabileceği konuşuluyor.

Dün yapılan aday tanıtım toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığı ilan edilmemesi, parti içinde belirsizlik yaratırken, Savaş'ın Genel Başkan Özgür Özel'le yaptığı görüşme sonuçsuz kaldı. Parti kaynakları, Hatay'daki durumun bugün netleşeceğini ifade ederken, Savaş'ın adaylıktan çekilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dünkü açıklamalarında, yapılan son anketlerde Lütfü Savaş ile seçimi kazanmanın zor göründüğünü belirtti ve adaylıktan çekilebileceği sinyalini verdi. Ancak Savaş'ın Özel'le yaptığı görüşmede adaylıktan çekilmeye ikna olmadığı ve bağımsız adaylık seçeneğini değerlendirdiği konuşuluyor.

İSTİFALAR TARTIŞILABİLİR 

CHP'nin Hatay'da aday gösterilmemesi durumunda, parti örgütleri ve tabandan tepki gelebileceği için Savaş'ın adaylıktan çekilmesi halinde istifaların tartışıldığı belirtiliyor. Özellikle ilçe örgütleri ve belediye başkan adaylarının, Savaş'ın adaylıktan çekilmesine tepkili olduğu ve istifa edebilecekleri konuşuluyor.

CHP Genel Merkezi'nde yapılan görüşmelerde, Savaş'ın adaylıktan çekilmesi halinde yeni bir aday belirleneceği ancak henüz kimin aday gösterileceğinin netleşmediği ifade ediliyor. Öte yandan, İstanbul Esenyurt'ta DEM Parti ile yapılan işbirliği kapsamında aday değişikliğine gidilerek, Ali Gökmen'in yerine Prof. Dr. Ahmet Özer'in aday olarak gösterileceği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti anketinden dikkat çeken sonuç
Fatih Sultan Mehmet görse kıskanır
Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz