CHP'de İmamoğlu Kararı Bomba Gibi Patladı: Siyasi Yasak Onaylandı mı?

Ekrem İmamoğlu'nun "Ahmak Davası" olarak bilinen siyasi yasak davasında İstinaf Mahkemesi'nden çıkacak karar, hem İmamoğlu'nun geleceğini hem de Türkiye'nin siyasi dengelerini etkileyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, kamuoyunda "Ahmak Davası" olarak bilinen siyasi yasak davasında, İstinaf Mahkemesi'nden çıkacak karar büyük bir merakla bekleniyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "ahmak" dediği gerekçesiyle açılan davanın ilk aşamasında İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti. İki yıldır İstinaf sürecinde olan dava, Türkiye'nin siyasi geleceğini etkileyecek nitelikte.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'den aldığı duyumlara dayandırdığı yazısında, partide Cumhurbaşkanlığı adaylığının birinci gündem maddesi olduğunu belirtti.

Selvi, CHP kulislerinde İmamoğlu'nun siyasi yasak kararının İstinaf'ta 1'e karşı 2 oyla onandığının konuşulduğunu aktardı. Selvi ayrıca, İmamoğlu'nun bu durumu mağduriyete çevirerek, Cumhurbaşkanlığı adaylığına bir fırsat olarak değerlendirdiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.