CHP’de Mansur Yavaş’ın Destekçileri Kim? Fatih Portakal İsimleri Açıkladı

CHP’de cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları sürerken Mansur Yavaş’ın arkasındaki destekçiler gündeme oturdu. Gazeteci Fatih Portakal, Yavaş'ı destekleyen isimler arasında Koray Aydın ve Kılıçdaroğlu’nun eski ekibinden bazı isimlerin bulunduğunu açıkladı.

CHP’DE MANSUR YAVAŞ TARTIŞMASI: KİMLER DESTEKLİYOR? FATİH PORTAKAL AÇIKLADI

CHP içinde son dönemde yaşanan hareketlilik ve Ekrem İmamoğlu’nun davası siyasetin gündeminde yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki belirsizlik, parti içinde büyük tartışmalara yol açarken, Mansur Yavaş’ın arkasındaki destekçilerin kim olduğu merak konusu oldu. Gazeteci Fatih Portakal, Sözcü TV Ana Haber’de "Kulağıma gelenleri aynen aktarıyorum" diyerek Mansur Yavaş’ı destekleyen isimleri açıkladı.

İMAMOĞLU MU YAVAŞ MI? CHP’DE DERİN AYRIŞMA


Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları CHP içinde hız kazanırken, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimleri öne çıkıyor. Fatih Portakal, parti içindeki ayrışmayı değerlendirerek, "Kavga yok ama ciddi bir ayrışma var" dedi. Portakal, Mansur Yavaş’ın arkasında Koray Aydın ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski ekibinin olduğunu belirterek, kulislerde bu bilgilerin konuşulduğunu paylaştı.

CHP İMAMOĞLU’NU ADAY GÖSTERİRSE NE OLUR?


Portakal, olası aday tercihlerini değerlendirerek, "CHP şu an İmamoğlu’nu aday gösterse ne olur? Halkın seçtiği bir isme yasak getirilebilir mi?" sorusunu gündeme getirdi. İmamoğlu’nun siyasi yasakla karşılaşması durumunda CHP’nin yeni bir yol haritası çizmek zorunda kalacağını ve siyasi dengelerin değişeceğini söyledi. Bu senaryoda CHP’nin sine-i millete dönebileceği olasılığı da gündeme geldi.

YAVAŞ’I DESTEKLEYEN İSİMLER KİM?


Portakal, Mansur Yavaş’ı destekleyenler arasında Koray Aydın ve Kılıçdaroğlu’nun eski ekibinden bazı isimlerin bulunduğunu açıkladı. "Bu demokrasi adına olumlu bir gelişme ancak bu ayrışma, iktidara geldiklerinde nasıl bir yönetim sergileyecekleri konusunda bazı soru işaretlerine neden olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP’DEKİ AYRIŞMA SEÇİM SÜRECİNE NASIL YANSIR?


İki güçlü adayın varlığı, CHP içinde farklı görüşlerin daha belirgin hale gelmesine yol açarken, Mansur Yavaş’ın destekçileri konusundaki tartışmalar da gündemdeki yerini koruyor. "Bir yanda Mansur Yavaş’ı, diğer yanda Ekrem İmamoğlu’nu destekleyenler var" diyen Portakal, bu ayrışmanın seçim sürecine etkilerinin partide yeni bir dönemin habercisi olabileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.