CHP'de süpriz aday

CHP yönetimi, “Alanında başarılı olan ve demokrasi mücadelesi veren’’ bazı isimlere de, özel teklif götürdü. Bu isimler arasında KHK ile ihraç edilen akademisyenler İbrahim Kaboğlu ve Murat Sevinç de var. Diğer dikkat...

CHP yönetimi, “Alanında başarılı olan ve demokrasi mücadelesi veren’’ bazı isimlere de, özel teklif götürdü. Bu isimler arasında KHK ile ihraç edilen akademisyenler İbrahim Kaboğlu ve Murat Sevinç de var. Diğer dikkat çekici bir isim de Merve Kavakçı’nın eski eşi Prof. Cihangir İslam oldu.

Balyoz ve Ergenekon davalarından mağdur olan eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi gibi isimlerin de listeler de yer bulması bekleniyor. Sözcü'nün haberine göre, dikkat çeken isimler arasında Eğitim-İş'in eski Genel Başkanı Veli Demir, Yargıçlar Sendikası Başkan Yardımcısı ve Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevliyken istifa edip aday olan Ankara Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk de bulunuyor.

6 İSİM ADAY OLMADI
CHP’nin mevcut milletvekillerinden altı ismin ise adaylık başvurusu yapmadığı öğrenildi. İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivanile Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak adaylık başvurusu yapmadı. Eski genel başkan yardımcısı Erdal Aksünger de adaylık başvurusunda bulunmadı.

ABDÜLLATİF ŞENER VAR MI?
Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye mitinglerde eşlik etmesi ise “CHP'den aday gösterilecek mi'' sorulara neden oldu. Önceki seçimlerde de Şener'in ismi CHP'den milletvekilli adayı olarak geçmiş ancak Kılıçdaroğlu aday göstermemişti.

20 MAYIS'TA TAMAM
CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, aday belirleme süreci konusunda yaptığı açıklamada '''2 bin 319 başvuru var. Bütün adaylarla mülakat yapıldı ve süreç tamamlandı. Bu hafta ise il ve ilçe örgütlerinden gelen öneriler toplanacak. Bölgesel dengeler gözetilecek. Sivil toplum örgütlerine de görüş sorulacak. 20 Mayıs tarihindeki Parti Meclisi toplantısında listeler kesinleşmiş olacak'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor