CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti

CHP'den 4 milletvekili, belediye başkanlıklarını tercih ederek TBMM'deki üyeliklerini sonlandırdı. Bu hareketle CHP'nin milletvekili sayısı 125'e düştü. MHP'nin milletvekili sayısı ise bağımsız bir vekilin katılımıyla 50'ye yükseldi.

TBMM Genel Kurulu bugün, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından toplandı. CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekili, tercihlerini belediye başkanlığından yana kullanarak TBMM üyeliklerinden ayrıldı. Bu durum, CHP'nin milletvekili sayısını 125'e düşürdü ve MHP'nin milletvekili sayısını bağımsız bir vekilin katılımıyla 50'ye yükseltti.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından tekrar toplandı. Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal'ın belediye başkanlığına tercih ettiklerine dair dilekçelerini okudu. Bu eylemle birlikte 4 CHP milletvekilinin üyeliği kendiliğinden sona erdi.Bu durum, CHP'nin milletvekili sayısını 129'dan 125'e düşürdü ve toplam milletvekili sayısını 594'e çekti. Ayrıca, bağımsız Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın MHP'ye katılımıyla MHP'nin milletvekili sayısı yeniden 50'ye yükseldi.Yeni sandalye dağılımına göre Adalet ve Kalkınma Partisi 265, Cumhuriyet Halk Partisi 125, Halkların Demokratik Partisi 57, Milliyetçi Hareket Partisi 50, İYİ Parti 38, Saadet Partisi 20, Demokrasi ve Atılım Partisi 15, Yeniden Refah Partisi ve Hür Dava Partisi 4'er, Türkiye İşçi Partisi ve Demokrat Parti 3'er, Emek Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi ve Demokratik Sol Parti ise 2'şer sandalyeye sahip. Bağımsız Milletvekilleri ise toplamda 5 sandalyeye sahiptir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Bahçeli’nin 17-25 çıkışı açıkça görüldüğü gibi demogojiden ibaret
Verilen ret kararı utanç meselesidir
AK Parti'de gergin il başkanları toplantısı
AK Parti yönetimi ve bürokraside köklü değişim hazırlığı
Biden ve Trump canlı olarak 7 Haziran’da ve 10 Eylül’de tartışacaklar