CHP'den ABD'nin Hulusi Akar'a gönderdiği mektuba tepki: Yeni bir dünya kurulur...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yolladığı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yolladığı mektuba tepki gösterdi. Öztrak, mektubu, 1964 yılında dönemin Başbakanı İsmet İnönü’ye gönderilen Johnson Mektubu’na benzetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yolladığı mektuba tepki gösterdi.

Öztrak, MYK sürerken yaptığı basın toplantısında,

“ABD Savunma Bakan Vekili tarafından ülkemizdeki muhataplarına bir mektup yazılmış. Bu sıradan bir mektup değil ama ülke bu mektubu ABD Savunma Bakanlığı web sayfasından öğreniyor. Dil ve üslup bakımından 1964’teki Johnson mektubuna benziyor. Bu mektupta Türkiye’ye ültimatom veriliyor. Muhataplarınız size bu ciddiyetle ültimatom vermişse yapılması gereken aynı ciddiyetle karşılık vermek.Ana muhalefet olarak bizden çekinmelerine gerek yok. Biz 1964’te Johnson mektubu yazıldığında ‘Yeni bir dünya kurulur ve Türkiye o dünyada yerini alır’ diyen İsmet Paşa’nın anlayışından geliyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı