CHP'den 'affı kabul edilmiştir'' açıklaması: 'Devlet krizinin işareti'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının kabul edilmesinin ardından CHP'den ilk açıklama geldi. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, ''Ağır bir devlet krizinin işareti olarak okumamız gerekiyor'' dedi.

 

 

in bu haftaki konukları, Ekonomist Prof. Dr. Duran Bülbül, MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ve İletişim Bilimci Ali Haydar Fırat oldu.

İletişim Başkanlığı'nın Berat Albayrak'ın ''af talebi kabul edilmiştir'' açıklamasının ardından CHP'den ilk açıklama geldi.

Evren Özalkuş'un sunduğu Gündem Özel programına katılan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, ''Bütün bunların hepsini ağır bir devlet krizinin işareti olarak okumamız gerekiyor'' diye konuştu.

Böke'nın açıklamaları şöyle: "Bütün bunların hepsini ağır bir devlet krizinin işareti olarak okumamız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde görülmemiş bir biçimde istifa edip, etmediğine dair dahi bir açıklamanın yapılamadığı, açıklama yapılamadığı için yandaş medyanın bunu yazamadığı talimat verilmediği için, bunun ekonomi politikalarına nasıl yansıyacağına dair hiç bir açıklama yapılmamasına rağmen ekonomideki temel aktörlerin bunu bayram coşkusuyla karşılamış olması esasen bir devletin olmadığına ve meselenin çok keyfi bir yönetimin, bir 'şahsım' düzeninin, aile şirketinin maliyetine dönüştüğünün çok net ortaya çıkartıyor.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"