CHP'den AİHM hamlesi

Son olarak Danıştay'a yaptığı "yürütmeyi durdurma" başvurusu reddedilen CHP, referandumda yaşanan skandallarla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gidiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek...

Son olarak Danıştay'a yaptığı "yürütmeyi durdurma" başvurusu reddedilen CHP, referandumda yaşanan skandallarla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gidiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, referandum sonucunu AİHM’ye taşıyacaklarını açıkladı.

CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Böke, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verdiği mühürsüz oy pusulası kararı sonrasında takip edecekleri hukuki süreç hakkında bilgi verdi. Böke, yaptığı açıklamada "Önümüzdeki dönemde AİHM'e başvuru yapacağız. Aydınlık günlerde tekrar buluşacağımızdan hiç şüphemiz yok" dedi. 

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) Türkiye'yi siyasi açıdan denetleme kararını da değerlendiren Böke, "Kararı dün hep beraber üzüntüyle takip ettik. Bu kararla Türkiye denetimden çıkan, sonra da denetime alınan ilk Avrupa ülkesi oldu. Bunun siyasi bir karar olarak geçiştirilemeyecek olmasının altını çiziyoruz. Bu karar siyasi gerekçeyle falan değil, Türkiye'deki iktidarın başta OHAL olmak üzere somut uygulamaları nedeniyle verilmiştir. Alınan karar Türkiye'nin demokratik standartlardan uzaklaştığını bir ifadesidir" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mısır, Hamas ve İsrail ile temaslarını yoğunlaştırdığını açıkladı
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurduğunu açıkladı
Uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleşecek
Elektronik Devi iflas bayrağını çekti: Binlerce şubeye sahipti!
Enerji yasa teklifi TBMM'de kabul edildi