CHP'den Anafartalar çıkarması

CHP, Çanakkale Savaşı’nın en önemli kara çarpışması olan ve Atatürk’ün komutasında kazanılan Anafartalar Zaferi’nin 101. yıldönümünü, 10  Ağustos Çarşamba günü büyük törenlerle kutlayacak. Türkiye’nin dört...

CHP, Çanakkale Savaşı’nın en önemli kara çarpışması olan ve Atatürk’ün komutasında kazanılan Anafartalar Zaferi’nin 101. yıldönümünü, 10  Ağustos Çarşamba günü büyük törenlerle kutlayacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek CHP’lilere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, zaferin kazanıldığı alanda seslenecek.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Çanakkale Zaferi’nin en önemli kara çarpışmaları olan ve savaşın gidişatını değiştiren Anafartalar Zaferi’nin 101. yıldönümünü bu yıl büyük törenlerle kutlayacak. Tarihimizin en önemli savaşları arasında yer alan 1.Anafartalar Zaferi 9-10 Ağustos 1915 tarihlerinde yaşanmış ve Albay Mustafa Kemal komutasındaki Türk birlikleri, düşmanı yenerek Gelibolu’yu ele geçirme hayallerini suya düşürmüştü. 21-29 Ağustos 1915 tarihleri arasında yaşanan 2. Anafartalar Zaferi’de yine Albay Mustafa Kemal’in komutasındaki Türk birliklerinin zaferiyle son bulmuş, düşmanın Çanakkale’den geri çekilme sürecini başlatmıştı.
 
ANAFARTALAR ZAFERİ NEDEN ÖNEMLİ?
 
Dünya tarihinin son büyük, Türk tarihinin ise en büyük süngü savaşı olan Anafartalar Zaferi’nin kazanılmasında birinci derecede rol oynayan Mustafa Kemal’in adı bu zafer ile halk arasında “Anafartalar Kahramanı'', “İstanbul’u Kurtaran Kahraman'' ünvanlarıyla tanınmıştı.. Birçok tarihçi bu zafer ile halkın Mustafa Kemal’in ismine güven duymaya başladığını ve Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcında hareketin başında “Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal''in olduğunun duyulmasının mücadeleye destek verilmesinde büyük etkisi olduğu üzerinde birleşiyor. Atatürk, yarbay olarak başladığı Çanakkale Savaşı’nı bu başarılarından dolayı tuğgeneral olarak bitirmişti.
 
PROGRAMDA NELER VAR?
 
Zaferin yıldönümü olan 10 Ağustos Çarşamba günü sabah saat 08.00’da savaşın en önemli sahası olan Büyük Anafarta Köyü’nde bir araya gelecek olan CHP’lilere, müzik sanatçısı Vedat Sakman, zaferin önemini anlatan konuşma yapacak ve ardından Atatürk için bestelediği şarkıyı seslendirecek. Törende şehitler için bir de arya (ağıt) okunacak. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara hitap edecek. Ardından CHP yönetimi, Conkbayırı’nda yapılacak olan resmi törene katılacak. Törenlerin bitiminde şehitlikler ziyaret edilecek. Hazırlıkları organize eden CHP Genel Başkan Yardımcıları Yasemin Öney Cankurtaran, Seyit Torun ve Tekin Bingöl tören yapılacak alanda inceleme bulundu. Cankurtaran, Torun, Bingöl, hazırlıkların bittiğini, son yılların en görkemli kutlamasının yapılacağını söyledi. Törene CHP yönetimi dışında CHP’li 81 il başkanının ve Türkiye’nin dört bir tarafından kaldırılacak otobüslerle gelecek olan binlerce partilinin de katılacağı belirtildi.

Tören yapılacak alanda inceleme yapan CHP Genel Başkan Yardımcıları Yasemin Öney Cankurtaran, Seyit Torun ve Tekin Bingöl’ün içinde olduğu heyet ardından hatıra fotoğrafı çektirdi
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır