CHP’den Erdoğan’ın 'Atatürk' sözlerine yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Kasım töreninde

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Kasım töreninde söylediği "Gazi Mustafa Kemal Samsun'a bir Osmanlı subayı olarak çıkmış, Ankara'daki Meclis'i yine Osmanlı adına faaliyete geçirmiştir. Cumhuriyetin inşası da Osmanlı'dan devralınan mevcut idari sistem çerçevesinde gerçekleşmiştir" ifadelerine yanıt verdi.

Erdoğan, bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada "Sürekli olarak Osmanlı'ya hakareti ve aşağılamayı bir siyaset tarzı haline getirmek ya cehalettir ya gaflettir ya da art niyettir. Geçmişe Osmanlı'ya, Selçuklu'ya haksızlık etmemek gerekir. Gazi Mustafa Kemal Samsun'a bir Osmanlı subayı olarak çıkmış, Ankara'daki Meclis'i yine Osmanlı adına faaliyete geçirmiştir. Cumhuriyetin inşası da Osmanlı'dan devralınan mevcut idari sistem çerçevesinde gerçekleşmiştir. Tarihimiz bizim yörüngemizdir.Yörüngeden çıkan bir gök cismi yok olmaya mahkumsa toplumlar da öyledir. Bugüne kadar milletimizi kadim tarih yörüngesinden çıkarmaya kimse muvaffak olamadı" ifadelerini kullandı.

Özkoç, Erdoğan'ın bu sözlerine videolu yanıt vererek "10 Kasım saygıyla anıldı, AKP böyle bir günde dahi saygısızlık etmeden duramadı. Erdoğan, Cumhuriyetin Lideri'nin Samsun'a çıkışını Osmanlı subayı olarak yaptığını söyledi, oysa ki Cumhuriyetin Lideri Samsun'a işgal güçlerine karşı cumhuriyet devriminin lideri olarak çıkmıştı. Daha sonra harf devriminin cahilliği getirdiğini savundu. Oysa ki bu, cahilliğin nedeni değil sonucuydu. Cumhuriyeti ve ilkelerini hazmedemediğini biliyorum, hatta onu yok etmek istediğini de biliyorum ama buna gücün yetmeyecek çünkü milletimiz buna asla izin vermeyecek" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler