CHP’den HÜDA PAR çıkışı: Tehdit savuranlar yargılanacak

Cumhur İttifakı’na katılan ve 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan genel seçimde AKP listelerinden seçime gireceğini açıklayan HÜDA PAR’ın Hizbullah’a terör örgütü diyememesi tartışmalara neden olmuştu.

Tartışmaların devam ettiği bu günlerde HÜDA PAR’ın genel idare kurulu üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, seçimleri işaret ederek muhalefeti tehdit etti. Tanrıkulu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Soldan, sağdan, ortadan ne kadar İslam düşmanı, aile karşıtı ahlaksız varsa iyi bilsinler ki 15 Mayıs onlar için sonun başlangıcı olacaktır. Medeniyet değerlerimiz ve kültürümüz ile barışık HÜDA PAR ve halkımız tüm planlarınızı boşa çıkartacaktır. ABD size yar olamayacaktır” ifadelerini kullandı.

“BU ZİHNİYETİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ”

Cumhuriyet’e konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Gaffar Okan’ın neden öldürülmesi gerektiğini yazacak kadar insanlıktan çıkmış olan bu yaratık, 15 Mayıs sonrası için tehditler savunmuş. Kadınları eve kapamak isteyen, karma eğitime karşı olan, imam nikâhı suç değildir diyen bu karanlık zihniyetin temsilcisi şunu çok iyi bilsin: Soldan, sağdan, ortadan, muhafazakâr, ilerici fark etmez. Ne kadar duyarlı kadın seçmen varsa, 14 Mayıs’ta bu zihniyeti sandığa gömmelidir ve de gömecektir!” dedi.

“YARGILANACAKLAR”

Nazlıaka açıklamasının devamında ise şunları söyledi: “Tehditler savurma döneminin bitmesine sayılı günler kaldı. Tehditler havada asılı kalamayacaktır, mutlaka yargılanacaktır. Cumhuriyet değerlerine alenen savaş açanlar karşılarında bizi bulurlar. Kadınların kazanılmış haklarına göz dikenler, ülkeyi teröre, kaosa sürüklemek isteyenlerin karşısında millet var, Millet İttifakı var. İlk seçimlerin ardından Cumhuriyetimizin 100. yılını demokrasi ile taçlandırmaya kararlıyız. Korku iklimi ile yurttaşları sindireceklerini düşünenlere sesleniyorum; sizden korkmuyoruz. Millet ittifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı, genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde 15 Mayıs sabahı mutlu kadınlar ülkesine uyanacağız. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı
TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi