CHP'den Hükümete Çağrı: Yayladağı Sınır Kapısı'nı Açın, Ticaret Normalleşsin!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, 11 yıldır kapalı olan Yayladağı Sınır Kapısı'nın açılmasının hem bölge halkı hem de ticaret için büyük katkılar sağlayacağını belirtti. Karasu, sınır kapısının açılmasıyla Hatay ekonomisinin yeniden canlanacağını vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, 11 yıldır kapalı olan Yayladağı Sınır Kapısı'nın bir an önce açılması gerektiğini vurgulayarak, bölge halkı ve akrabalık bağı olan insanların bundan büyük fayda sağlayacağını belirtti. Karasu, kapının açılmasının Hatay ekonomisini yeniden canlandıracağını ifade etti.

SINIR KAPISININ BÖLGEYE KATKISI

CHP heyeti, Yayladağı Gümrük Müdürlüğü'nde Kaymakam Halil Yazıcı ile bir araya gelerek sınır kapısının durumu hakkında bilgi aldı. Karasu, yaptığı açıklamada, "Yayladağı Sınır Kapısı, 2013'ten beri kapalı. Hatay ve Suriye'deki vatandaşlar bu kapıyı kullanamıyor. Sadece Türkiye'den Suriye'ye geçişlere izin veriliyor, bu yüzden kapının bir an önce açılması lazım" dedi.

ORTA DOĞU VE AVRUPA ARASINDAKİ STRATEJİK BAĞLANTI

Karasu, Yayladağı Sınır Kapısı'nın Türkiye'yi Orta Doğu'dan Avrupa'ya bağlayan önemli bir geçiş noktası olduğuna dikkat çekerek, "Burası, Lübnan ve Filistin gibi ülkelere insani yardımların ulaştırılmasında da kritik öneme sahip. Bu kapının açılması Hatay ekonomisini canlandıracak ve bölgedeki lojistik faaliyetlerin eski seviyelere çıkmasına katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.