CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Mansur Yavaş'a yönelik "ev kölesi" ifadesine CHP'den sert tepki geldi. Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Akşener'in açıklamasını talihsiz bulduğunu belirtirken, CHP'nin içinde kölelik olmadığını vurguladı ve Mansur Yavaş'ın saygınlığını savundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik sarf ettiği "ev kölesi" ifadesine CHP'den sert bir yanıt geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara'daki iftar programında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik olarak "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur" ifadesini kullandı. Bu sözler büyük tepkilere neden olurken, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Akşener'e sert bir yanıt verdi.

Erkol, "Sayın Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği isimlerden biri Sayın Mansur Yavaş'tı. Dolayısıyla, aynı kişiyle ilgili bu kadar farklı değerlendirmelerin yapılması en azından şaşırtıcı" dedi.

Erkol'un Akşener'e yanıtı şu şekilde oldu:

"Siyaset rekabet içeren bir alan olmakla birlikte, aynı zamanda nezaketin de önemli olduğu bir platformdur. Bu nedenle, Akşener'in ifadesini talihsiz ve nezaket sınırlarını aşan bir açıklama olarak görüyorum. Sayın Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği isimlerden biri Sayın Mansur Yavaş'tı. Dolayısıyla, aynı kişi hakkında bu kadar farklı değerlendirmelerin yapılması en azından şaşırtıcı. Ancak başka bir noktayı da vurgulamak istiyorum. Ben diğer siyasi partilerle ilgili yorum yapmam."

"CHP içerisinde hiç kimse bir başka kişinin kölesi değildir. Parti içinde her seviyede kimse hiçbir şekilde kölelik ilişkisi içerisinde değildir. Cumhuriyet Halk Partisi'nde kölelik kavramı asla yer almaz. Sayın Mansur Yavaş da dahil olmak üzere hiçbir belediye başkanımızın ya da parti mensubunun başka bir gücün kölesi olması gibi bir durum söz konusu değildir. Sayın Mansur Yavaş son derece saygın bir kişiliktir. Kendi görüşleri ve duruşuyla bilinir. Onun duruşu ve görüşleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kimliği içinde bir bütünlük sağlamıştır."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu
Şanlıurfa'da DEM Parti bürosuna silahlı saldırı
Cezaevinde olan Umut Öken'in elebaşılığını yaptığı suç örgütüne operasyon!