CHP'den, Kılıçdaroğlu hakkındaki "zorla getirilme" kararına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, eski lider Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan hakaret davasında "zorla getirilme" kararına sert tepki gösterdi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal tarafından açılan hakaret davasında İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği "zorla getirilme" kararını kınadı ve bu durumu hukuk dışı bir uygulama olarak değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, eski parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal tarafından açılan hakaret davası kapsamında alınan "zorla getirilme" kararına sert tepki gösterdi. Karabat, bu kararın hukukun muhalefeti sindirmek amacıyla kullanıldığını vurgulayarak, "Bu hukuk dışı karar, toplum vicdanında büyük yaralar açmaktadır. Kınıyoruz," dedi.

Karabat, X hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesine yönelik verdiği karara dikkat çekti. "AKP iktidarı hukuku bir sopa gibi kullanmaya devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikametinin Ankara'da olduğunu ve avukatı aracılığıyla burada ifade vermesi talep edildiği bir dönemde, mahkemenin bu kararı alması, muhalefete gözdağı vermektir," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.