CHP'den Meral Akşener'in adaylık açıklamalarına ilişkin: Genel başkanımızın söylemiyle çelişen bir d

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Altılı Masa'nın noter olma görevi yok. Masaya biz de aday getirebiliriz. Aday CHP’li de olabilir” sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel, "Genel Başkanımızın söylemiyle çelişen bir durum yoktur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun henüz aday olarak belirlenmediğini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak akıl vurgusu yaparak “Altılı Masa’nın noter olma görevi yok. Aday konusu belli bir noktaya geldikten sonra çözümlerimizi ortaklaştıracağız. Masaya biz de aday getirebiliriz. Aday CHP'li de olabilir. Kazanmak önemli” ifadelerini kullanmıştı.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Akşener'in sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Genel Başkanımızın söylemiyle çelişen bir durum yoktur." dedi. Özel, “Açıklamayı Kılıçdaroğlu yapsaydı bunları söylerdi." diye konuştu.

ÇELİŞEN BİR DURUM YOK
Özel'in açıklamaları şu şekilde:

“Açıklamayı Kılıçdaroğlu yapsaydı bunları söylerdi. Altılı Masa’nın kurulduğunu söylüyor ve ona önem atfediyorsanız o masanın karar verici olduğunu söylersiniz. Sizin söylediğiniz noterler karar verici değillerdir, önüne neyi götürürseniz onu damgalar ‘aslı gibidir’ yapar.

Karar vericinin Altılı Masa olduğuna göre -ki bunu sayın genel başkan defalarca söylüyor- ve o Altılı Masa’nın belirleyeceği aday 13’üncü cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla genel başkanımızın söylemiyle çelişen bir durum yoktur.

Ayrıca Altılı Masa’nın toplantısına 4 ay yok 4 gün var. 4 gün sonra 6 liderin oturup konuştuktan sonra nasıl bir sonuç bildirgesi yayınlayıp altına hangi imzaları atacağına bütün Türkiye görecek.

O yüzden televizyonlarda pazar akşamı canı sıkılacak olan yandaş yorumcu arkadaşlar boşuna nefes tüketmesinler. 4 ay olsa size ihtiyaç var ama 4 gün için vatandaşın kafasını şişirmeyin.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Macaristan Başbakanı Viktor Orban: “NATO her hafta savaşa daha çok yaklaşıyor”
AK Parti milletin partisidir; kimsesizlerin kimidir
İYİ Parti’de bir milletvekili daha istifa etti
MHP'li Yönter, Özgür Özel'in Olcay Kılavuz yorumuna yine hakaretle karşılık verdi
Emeklilere hakikaten bir şey yapmak lazım