CHP'den okullarda personel eksikliğine tepki: "Hijyen eksikliği sağlık riskine yol açıyor"

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, okullardaki temizlik personeli eksikliği ve hijyen sorunlarına dikkat çekerek öğrencilerin sağlığının tehlikede olduğunu belirtti.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, okullarda temizlik personeli eksikliği ve hijyen sorunlarına dikkat çekerek, bu durumun öğrencilerin sağlığını tehlikeye attığını ifade etti. Kara, İş Gücü Uyum Programı (İUP) kapsamında okullara atanan temizlik personelinin yetersiz olduğunu belirttiği yazılı açıklamasında, Millî Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR’u eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Okullardaki hijyen koşulları giderek kötüleşiyor. Birçok okula yalnızca bir temizlik çalışanı atanıyor ve bu personelin haftada sadece üç gün çalışacağı belirtiliyor. İlerleyen dönemde bu sürenin iki güne düşeceği söyleniyor. Bu şartlarda okulların nasıl temizleneceği konusunda ciddi endişeler var. Hijyen eksikliği, hem sağlık risklerine yol açıyor hem de eğitimi olumsuz etkiliyor."

Deprem bölgelerindeki okullardaki durumun daha da kötü olduğunu vurgulayan Kara, temizlik çalışanı eksikliğinin bu okullarda büyük bir kriz yarattığını belirtti. Özellikle ikili eğitim sistemiyle dolup taşan okullarda personel yetersizliğinin büyük bir sorun olduğunu söyleyen Kara, öğretmenlerin okullarda temizlik yapmaya zorlandığını ve sistemin öğretmenlerin fedakarlıklarıyla sürdüğünü ifade etti.

Sorunun tek çözümünün kadrolu personel istihdam etmek olduğunu vurgulayan Kara, "İUP personeline ödenen maaşlar, asgari ücretin çok altında ve bu ücretlerle çalışacak insan bulmak zor. Millî Eğitim Bakanlığı'nın yeterli personel istihdamı için acilen adım atması gerekiyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.