CHP'den Perinçek'e ret: Sizi ittifak dışında bırakmaya karar verdik

İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile seçim ittifakı yapan CHP'nin, Vatan Partisi'ne olumsuz yanıt verdiği öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Vatan Partisi'ni arayarak "Sizi ittifak dışında bırakmaya...

İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile seçim ittifakı yapan CHP'nin, Vatan Partisi'ne olumsuz yanıt verdiği öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Vatan Partisi'ni arayarak "Sizi ittifak dışında bırakmaya karar verdik'' dediği iddia ediliyor. 

Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP, İyi Parti ve Vatan Partisi arasında ittifak kurulması önerisinde bulunduğunu, Kılıçdaroğlu’nun bu öneriye "Ben buna varım, ikna edelim" cevabını verdiğini iddia etti. Ancak CHP'den farklı bir bilgi geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın, Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan’ı telefonla arayıp "Biz CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile anlaştık. Sizi ittifak dışında bırakmaya karar verdik" dediği öğrenildi.

Telefon olayını doğrulayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sözcü'den Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada "ABD bizi istemiyor. Vatan Partisi hem MHP'den hem AKP'den oy çekebilecek bir partidir. Mücadelemizi sürdüreceğiz. İki yıl içinde de Türkiye yeniden seçime girecek ve biz hak ettiğimiz yere geleceğiz" dedi. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'