CHP'den sanıklar arasında Mehmet Ağar’ın da bulunduğu faili meçhuller davasının kapatılmasına tepki

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Yargıtay'ın faili meçhul cinayetler davasındaki beraat ve zamanaşımı kararını eleştirerek Meclis’i göreve çağırdı. "Siyasi cinayetler insanlığa karşı suç olarak zaman aşımı olmaksızın soruşturulmalı," diyen Alp, cezasızlık algısının güçlendiğini vurguladı.

CHP Kars Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi İnan Akgün Alp, Yargıtay'ın faili meçhul cinayetler davasında verdiği zamanaşımı ve beraat kararını sert bir şekilde eleştirerek, Meclis’i bu konuda harekete geçmeye davet etti. Alp, "Faili meçhul siyasi cinayetlerin insanlığa karşı suç sayılarak, zamanaşımına uğramaksızın soruşturulması için Meclisimizin inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum," dedi.

Öne çıkan gelişmeler arasında, Yargıtay'ın eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ve eski MİT görevlisi Korkut Eken'in de aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında beraat ve zamanaşımı kararlarını onaylaması yer alıyor.

CHP’li Alp, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, "Yargıtay 1. Ceza Dairesi, tarihe 'faili meçhul cinayet davası' olarak geçen ve 1993-1996 yılları arasında işlenmiş 18 faili meçhul cinayetle ilgili davada beraat ve zamanaşımı kararını onaylayarak, toplumda cezasızlık algısını güçlendirmiştir," ifadelerini kullandı.

Alp, "Faili meçhul cinayetler örtbas edilmek yerine aydınlatılmalıdır. Bu davaların zaman aşımına tabi olmadan soruşturulması için Meclis'in sorumluluk alması gerektiğine inanıyorum," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.