CHP'den Saray'da zikire tepki: Erdoğan değiştiğini söylemişti, değişmemiş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Millet Camisi’nde bir cemaat tarafından zikir çekilmesinin 19 yıl önce Erbakan tarafından Başbakanlık’ta cemaat şeyhlerine verilen yemeği...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Millet Camisi’nde bir cemaat tarafından zikir çekilmesinin 19 yıl önce Erbakan tarafından Başbakanlık’ta cemaat şeyhlerine verilen yemeği hatırlattığını söyleyerek, “Şimdi bir adım daha ileri gidilerek devletin merkezinde zikir çekildi. Erdoğan, AKP’yi kurarken değiştiğini söylemişti. Demek ki değişmemiş'' diye konuştu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Millet Camisi’nde bir cemaat tarafından zikir çekilmesine yaptığı yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Cankurtaran, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda zikir çekilmesinin bundan 19 yıl önce “11 Ocak 1997 günü Erbakan tarafından, Başbakanlık konutunda cemaat şeyhlerine verilen iftar yemeğini akıllara getirdiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“AKP, UZLAŞMA ÇAĞRILARINI SUİSTİMAL ETMEKTEDİR''

“Erbakan’ın cemaat şeyhlerine Başbakanlık konutunda verdiği yemekten 19 yıl sonra bir adım daha ileri gidildi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki camide bir tarikatın mensupları zikir çekti. Refah Partisi’ni reddederek ''Biz değiştik, yeni partiyiz’ diye gelen AKP’nin kurucusu Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’nda Erbakan döneminden bile ileri gidilmiştir. Devletin merkezi konumunda olan bir yerde zikir çekilerek, Laik Cumhuriyeti aşındırmada noktasında bir adım daha atılmıştır. Güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde olduğu Cumhurbaşkanlığı Sarayı içerisinde olan bir camide bu kadar insanın katılımıyla yapılan bir zikirin, Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin dolayısıyla Erdoğan’ın bilgisi dışında gerçekleştiği düşünülemez. Sürekli yapıldığı gibi tepki ölçülmekte, gün geçtikçe insanların sabrı test edilmektedir. Uzlaşma adı altında Cumhuriyet’e ve laikliğe meydan okunmaktadır.  AKP, uzlaşma çağrılarını suistimal etmektedir. AKP, Türkiye’de toplumsal kardeşliği tümden bitirebilecek tehlikeli bir yolda gözü kapalı koşmaktadır. Uyarıyoruz, bu yanlıştan vazgeçin.''

Saray camisinde zikir görüntüleri:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor