CHP'den Teğmen'in Afişi'nin kaldırılmasına tepki "Mustafa Kemal’in askerinden neden rahats

CHP, Altınordu'daki Teğmen Ebru Eroğlu'nun afişinin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılmasını eleştirdi. İl Başkanı Bülent Akpınar, pankartın neden kaldırıldığını sordu ve "Mustafa Kemal’in askerinden neden rahatsızsınız?" şeklinde tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Altınordu ilçesi Hükümet Caddesi'nde, Kara Harp Okulu birincisi hemşerileri Teğmen Ebru Eroğlu’nu onurlandıran afişin kaldırılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Cemil Ciğerim’in haberine göre, CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akkuş’taki bir afişin kaldırılmasının ardından Eroğlu’nun pankartını Altınordu ilçesi Hükümet Caddesi’ne astıklarını belirtti. Ancak sabah pankartın yerinde olmadığını fark ettiklerini ve yapılan araştırmada pankartın Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından kaldırıldığını öğrendiklerini ifade etti.

Akpınar, "Pankartı tekrar astık, ancak bu kez belediye çalışanları pankartın ucunun bağlı olduğu mal sahiplerine, pankartı kaldırmaları yönünde talimat verdiklerini söylediler. Mustafa Kemal’in askerinden neden rahatsızsınız?" şeklinde konuştu.

Olayın ardından pankartın neden kaldırıldığı ve yetkililerin bu konuda nasıl bir karar aldığı henüz netlik kazanmış değil. CHP, bu duruma tepkisini sürdürürken, olaya dair daha fazla bilgi edinme çabalarını da devam ettiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.