CHP'den Yenidoğan Çetesi Araştırması: Bebek Ölümleri İçin Harekete Geçildi!

SGK'nın yeni doğan bebeklere yönelik haksız kazanç sağlayan çetelerle ilgili skandalı, tepkilerin odağı haline geldi. CHP, bu olayın araştırılması için özel bir heyet görevlendirdi.

Son günlerde Türkiye’nin gündeminde, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) günlük 8 bin lira almak amacıyla yeni doğan bebekleri yoğun bakımda tutan bir çetenin skandalı yer alıyor. 112 acil çağrı merkezinde, bazı özel hastanelerdeki doktorlar ve hemşireler arasında kurulan suç ağı, yenidoğan bebeklerin gereksiz yere yoğun bakımda bekletilmesi yoluyla haksız kazanç sağlamak için iş birliği yapıldığı iddialarını ortaya koydu.

CHP'DEN YENİDOĞAN BEBEKLER İÇİN GÖREVLENDİRME

Bu olaylara karşı harekete geçen CHP, bebek ölümlerine neden olan "yenidoğan çetesi" skandalını araştırmak üzere bir heyet görevlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Zeliha Aksaz Şahbaz ve Gamze Taşcıer ile birlikte Ankara, Bursa, İstanbul, Samsun ve Uşak’tan milletvekillerinin de yer aldığı 8 kişilik heyet, yaşananların boyutlarını ve gerçekleri ortaya çıkarmak için çalışma başlattı.

Özgür Özel’in liderliğinde yürütülecek olan bu inceleme, iddianameye yansıyan durumların yanı sıra, olayın neden olduğu bebek ölümlerinin ve ailelerinin yaşadığı mağduriyetlerin araştırılmasını da hedefliyor.

KAMUOYU TEPKİ GÖSTERİYOR

Bu çete skandalı, özellikle bebeklerin yoğun bakımda gereksiz yere tutulması ve buna bağlı olarak yaşanan bebek ölümleriyle ilgili kamuoyunda büyük bir tepki oluşturdu. Olayın detayları, tıbbi etik ve insanlık onuru açısından sorgulanırken, hükümetin bu konuda nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

CHP'nin görevlendirdiği heyetin çalışmaları ve skandalın aydınlatılması, toplumsal duyarlılığı artırırken, bebek ölümleriyle ilgili yaşananların bir daha tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği düşüncesini güçlendiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.