CHP'den "yenidoğan skandalı" açıklaması: 'Başka bir ülkede olsa hükümet istifa ederdi'

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "yenidoğan çetesi" skandalına dair Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na istifa çağrısı yaptı. Yücel, olayın bir yıl önce tespit edildiğini hatırlatarak, sorumluluğu olan siyasilerin büyük bir yüzsüzlükle görevlerine devam ettiğini vurguladı.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "yenidoğan çetesi" skandalına ilişkin açıklamalarda bulunarak Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na istifa çağrısında bulundu. Yücel, "Başka bir ülkede olsa hükümet istifa ederdi. Ancak bizde, sorumluluğu olan siyasiler büyük bir yüzsüzlük ve pişkinlikle koltuklarına yapışıyorlar" dedi. 

Yücel, Sağlık Bakanlığı'nın "Olay 1 yıl önce tespit edildi" açıklamasını hatırlatarak, "Bu nasıl bir ihmaldir ki, bu insanlıktan nasibini almamış ahlaksızlar 1 yıl süresince yakalanmamış, bebeklerimiz 1 yıl boyunca ölüme terk edilmiştir" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve dikkatsiz davranışlarıyla ölümlerine neden olan çete hakkında hazırlanan fezleke, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianameye dönüştürülmüştü. İddianamede yer alan detayların kamuoyunda infial yaratması üzerine, Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mayıs 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen bir operasyonla tespit edilmiş, cezai işlemler yapılmış ve konu adli makamlara iletilmiştir" denildi.

Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, sağlıklı bebekleri kuvöze alarak her gün dirhem dirhem hayattan koparan, öldürdükleri her bebek başına para alan #Yenidoğançetesi, tam 1 yıl önce tespit edildi. 

Bu vahşete kayıtsız kalan herkes, en az o katiller kadar suçludur. Bu nasıl bir ihmaldir ki, insanlıktan nasibini almamış ahlaksızlar 1 yıl süresince yakalanmamış ve bebeklerimiz ölüme terk edilmiştir!

Bebek ölümlerinde, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan, ondan önceki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, İstanbul'un eski İl Sağlık Müdürü ve şimdiki Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na kadar herkesin dikkatsizliği ve sorumluluğu bulunmaktadır. Başka bir ülkede olsa hükümet istifa ederdi; bizde ise sorumluluğu olan siyasiler büyük bir yüzsüzlük ve pişkinlikle koltuklarına yapışıyorlar!

Bebeklerini kucağına almak için can atan annelere ve babalara kefene sarılı minik bedenlerini verdiniz!

Böyle bir çetenin varlığını bile bile hiçbir tedbir almadınız!

Bu bebeklerin ölümlerinin sorumlusuyken, Sağlık Bakanlığı'nın büyük dikkatsizliği ve sorumluluğu varken hala utanmadan o koltukta oturmaya devam mı edeceksiniz? @drmemisoglu"

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da gerek olmadığı halde özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin olarak Büyükçekmece Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatılmış, soruşturmayı yürüten savcı Y.E. ise makamında tehdit edilmişti. Olayın ortaya çıkması kamuoyunda infial yaratırken, 22'si tutuklu, 47 şüpheli hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca iddianame hazırlandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.