CHP'li Ağbaba: "Bilal Erdoğan'a 12 bin 500 TL verin, beş dakika geçinebilir mi?"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bilal Erdoğan'ın EYT'yi ekonomiye yük olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi. Ağbaba, saray ve konvoy harcamalarını emekli maaşlarıyla kıyaslayarak, EYT'nin gündeme getirilmesinin siyasi sahtekarlık olduğunu vurguladı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Ağbaba, şunları söyledi:

"Be ey vicdansız! Bu ülkenin üzerine kışlık saray, yazlık saray, kaçak saray yük değil, emekli yük. Bu ekonominin üzerine konvoylar yük değil, şatafat yük değil, emekli yük. 12 bin 500 TL maaş alan emekliye yük diyorlar. Bilal Erdoğan'a 12 bin 500 TL verin, beş dakika geçinebilir mi? AK Parti'li siyasetçiler ve bakanlar 'EYT'yi yanlış yaptık' diyor. Seçime giderken EYT'yi siz çıkarmadınız mı? Şimdi, tüm çalmanın, çırpmanın, şatafatın, hırsızlığın, konvoyların, sarayların harcamalarını kapatmak için emekliyi gündeme getiriyorlar."

Ağbaba, Bilal Erdoğan'ın EYT'nin ekonomiye yük olduğunu söylediğini belirterek, şunları ifade etti:

"Tayyip Erdoğan 2018'den beri 'ben ekonomistim' dedi. Şimdi oğlu da 'EYT ekonomiye yük' diyor. Sarayın bir aylık harcaması 1 milyar 798 milyon TL, bu tam 143 bin 840 emekli maaşına eşit. Bir yılda 1 milyon 746 bin emekli maaşı yapıyor. 2024-2028 arasında otoyollar için garanti ödeme parası 831 milyar TL. Bu beyefendi 'EYT yük' diyor. Saraylar, konvoylar, özel uçaklar yük değil, emekli yük."

Ağbaba, ek olarak mültecilerle ilgili eleştirilerde bulundu:

"10-12 milyon mülteciyi ülkeye getirdiniz, her yerden mülteci geliyor ve Avrupa'dan para alıyorsunuz. Ülkenin sosyolojik ve kültürel yapısını bozuyorsunuz, şimdi de bu memlekette doğmuş insanları suçluyorsunuz. Suç işleme oranları düşükse, mülteci sorununu babanın sarayında ağırlayarak çözün. Bu anlayış milliyetçiliğe ve muhafazakarlığa sığmaz, sadece bu millete düşmanlığa uyar."

Bu açıklamalar, EYT ve mülteci politikalarına yönelik güçlü bir eleştiriyi içeriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.