CHP'li Akdoğan: Her şeye IBAN isteyen Kızılay, 5 milyona alınacak araçları 12-13 milyona satıyor!

Kızılay'ın 6 araç alım ihalesi Resmi Gazete'de duyuruldu. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, ihaledeki fahiş fiyatlara dikkat çekerek sert eleştirilerde bulundu. İşte konuyla ilgili merak edilen ayrıntılar…

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Kızılay’ın araç alım ihalesindeki maliyet artışlarına dikkat çekerek, "Her fırsatta IBAN atan Kızılay, 5 milyona alınabilecek otomobilleri 12-13 milyona getiriyor," dedi.

Kızılay’ın 6 araçlık ihalesinin detayları, 5 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Akdoğan, Kızılay’ın teknik şartlarını eleştirerek, depremler sırasında depremzedelere çadır sattığını ve bağış toplamak için IBAN paylaştığını hatırlattı. "Depremde çadır satar, her fırsatta IBAN atar? Bilin bakalım kim? Tabii ki Kızılay," diyen Akdoğan, ihale ile ilgili daha kapsamlı sorunlara dikkat çekti.

ARAÇLARIN TEKNIK ÖZELLIKLERI ELEŞTIRILDI

Akdoğan, ihaledeki şartların gereksiz yere fiyatları yükselttiğini belirtti. "C segmentindeki araçları ben 5 milyona alırım, ama Kızılay kaça alıyor? Arabalar sıfır, benzinli ve en az 150 beygir olacak. Ancak şartlar, fiyatları artırmaya başlıyor," şeklinde konuştu. Araçların otomatik vites, multimedya ekranı, şerit takip sistemi ve çift bölgeli otomatik klima gibi özelliklere sahip olmasının da maliyeti yükselttiğini vurguladı.

Akdoğan, "Kızılay’ın 5 milyona alabileceği araçlar, bu şartlarla 12-13 milyona çıkıyor. Bu durum kabul edilemez," ifadelerini kullandı. Kızılay’ın kamu kurumu olmadığını, ancak Cumhuriyet ile özdeş bir kuruluş olduğunu hatırlatan Akdoğan, "Makul istekler ile istenenler arasında 2,5 kat fiyat farkı var. Bu zihniyet değişmeden, fiyat farkı 1 lira da olsa peşine düşeceğiz," diyerek durumu sert bir dille eleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.