CHP’li Ali Mahir Başarır’dan Süleyman Soylu’ya: Güvenlik sorunusun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında Twitter’da geçen polemiğe, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır da dahil oldu. Başarır, Soylu’ya yönelik “Sen bu ülkede bir güvenlik sorunusun” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter’da kendi sosyal hesabı üzerinden bir video paylaştı. Gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, evin çalışma odasından yaptığı açıklamada “Bugün devletimize hizmet eden memurlarımıza yani bürokratlarımıza önemli bir hususta seslenmek istiyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, sosyal medya hesabından, Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara çağrısına tepki göstererek, “Beceriksizliğini ve yetersizliğini sarhoş narasıyla kapatmaya çalışan Kılıçdaroğlu, ‘Heyyt!’ demiş. Çok korktuk(!) Hesabı yol arkadaşların PKK’nın siyasi taşeronuna mı yoksa FETÖ’ye mi sordurursun. Milletimiz senin “NE” olduğunu, çok iyi biliyor Kılıçdaroğlu…” ifadelerine yer verdi.

Bunun üzerine CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise Soylu’nun paylaşımını alıntılayarak “Bu ülkeye gelmiş en biçimsiz, saygısız ve liyakatsız içişleri bakanı sensin!!!” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Başarır ardından, “Sen bu ülkede bir güvenlik sorunusun; önce ölümüne sebep olduğun gencecik bir emniyet müdürünün hesabını ver sonra konuş; İnan ülkem adına şahsından utanç duyuyorum” paylaşımında bulundu.

CHP’li Engin Özkoç da Twitter üzerinden bir açıklama yaparak Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Özkoç çok sert bir açıklama yaparak, “Ne o Peker’in Sülü’sü mafyaya diklenemeyince bize mi yükselir oldun! Efendine sadık kal otur” dedi.

Bu ülkeye gelmiş en biçimsiz, saygısız ve liyakatsız içişleri bakanı sensin!!! Sen bu ülkede bir güvenlik sorunusun; önce ölümüne sebep olduğun gencecik bir emniyet müdürünün hesabını ver sonra konuş; İnan ülkem adına şahsından utanç duyuyorum! https://t.co/vq910A25gq

— Ali Mahir Başarır (@alimahir) October 16, 2021

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır