CHP'li Ali Öztunç'tan Erdoğan'a değiştirilen bakanlık ismi göndermesi: Keramet Bakanlığın ismin

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın adı "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı" olarak değişti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlık isminin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirileceğini açıklaması üzerine, “Keramet Bakanlığın isminde olsaydı, ülkede adalet olurdu” dedi.

Erdoğan kabine toplantısı sonrasında "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın ismini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyor, bünyesinde bir de iklim değişikliği ve uyum koordinasyon kurulu oluşturuyoruz” açıklamasını yaptı.

Çevre ve doğa haklarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç, sosyal medya hesabından Erdoğan’ın bu sözlerine cevap verdi. Öztunç’un paylaşımı şöyle:

“Güya iklim kriziyle mücadelede kararlılığı göstermek için Bakanlık ismini değiştireceğiz diyorlar. Keramet Bakanlığın isminde olsaydı, ülkede adalet olurdu. Göstermelik işleri bırakın da, özellikle şu filtresiz termik santralleri ne zaman kapatacaksınız onu söyleyin.”

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın adının "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı" olarak değiştirildiğini duyurdu.

Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nın onaylanmasının ardından Türkiye'nin '2053 vizyonu' çerçevesinde iklim değişikliğiyle mücadele konusunda adımlar atmaya başladığını belirtti.

Erdoğan, "İklim değişikliği ve göç konusunda hayata geçirmeyi kararlaştığımız yeni yapısal düzenlemelerin müjdesini milletimizle paylaşmak istiyoruz" derken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın isminin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirildiğini duyurdu.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor