CHP’li Aykut Erdoğdu: Herkesin gözden kaçırdığı çok büyük bir sorun var; bankacılık sistemi

CHP’li Aykut Erdoğdu, ''BDDK ve Merkez Bankası aracılığıyla bankaları çok büyük bir baskı altına aldılar, bankalardaki batık krediler, ölü krediler açıklanamıyor.'' dedi.

Tele1'de yayınlanan Ufuk Ötesi programına konuk olan CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Türkiye'deki ekonomik krizi yorumladı. "Türkiye'nin önünde şu an herkesin gözden kaçırdığı çok büyük bir sorun var; bankacılık sistemi... BDDK ve Merkez Bankası aracılığıyla bankaları çok büyük bir baskı altına aldılar, bankalardaki batık krediler, ölü krediler açıklanamıyor. BDDK talimat vermiş, ölü kredileri yaşıyor gösteriyorlar. Şu an diyorlar ki; 'batık krediler yüzde 5'. En kötü hesaplamayla yüzde 15-20 arası. Bakın 3 katrilyonun üzerinde kredimiz var. Yüzde 15-20 dediğinizde 500-600 milyar para battı demektir. Bankacılık sistemi bittiği an Türkiye'de ekmek bulamazsınız. Bu 500-600 milyar bir şekilde halkın sırtına binecek" dedi.

Erdoğdu, "Bu ülke uçurumun eşiğinde. Öyle bir enkaz bıraktılar ki, bunların çıkması mümkün değil. Bu ülke 2023'e gitmez, gidemez" ifadesini kullandı.   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu