CHP'li Aylin Nazlıaka : "Tarikatların karanlık yüzünü gösteren bu diziden neden rahatsız oldunuz?&qu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Kızıl Goncalar dizisine yönelik yapılan saldırılara sert bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, hedef gösterilen ve RTÜK'ün inceleme başlattığı "Kızıl Goncalar" dizisine ilişkin sert bir açıklama yaptı.

GERİCİLERİN HEDEFİNDEKİ DİZİ: KIZIL GONCALAR

Aylin Nazlıaka, yazılı açıklamasında AK Parti hükümeti döneminde palazlanan tarikatları gözler önüne seren "Kızıl Goncalar" dizisine yapılan saldırılara dikkat çekti. Nazlıaka, dizinin tarikatların karanlık yüzünü gösterdiğini belirterek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a seslenerek, "Bu diziden neden rahatsız oldunuz?" diye sordu.

TARİKATLARIN KARANLIK YÜZÜ ORTAYA ÇIKIYOR

Nazlıaka'nın açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik bir ülke olduğu gerçeğini askıya almanıza, yaşanan rezilliklerin üzerini örtmenize asla izin vermeyeceğiz. Tarikat ve cemaatlerin ellerinde gelecekleri çalınan, canları ile bedel ödeyen çocukların unutulmasına geçit vermeyeceğiz" ifadeleri yer aldı.

DİZİYİ HEDEF ALAN YASAKLAMA KARARI

Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dizinin çekimlerinde kullanılacak Okmeydanı Darülaceze için çekim yasağı getirmesine de değinerek, bu kararı anlamadığını belirtti. Nazlıaka, AKP hükümetinin tarikatlarla ilgili uygulamalarının diziden kaynaklı rahatsızlık yarattığını vurguladı.

AYLİN NAZLIAKA'DAN BAKAN GÖKTAŞ'A ZOR SORULAR

CHP'li Aylin Nazlıaka, Bakan Göktaş'a yönelterek şu soruları sıraladı:

  • Bu diziden neden rahatsız oldunuz?
  • Hiranur Vakfı’ndaki istismar skandalının tartışılmasından mı korkuyorsunuz?
  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamasına göre, cemaat ve tarikatlarla yapılan protokollerin diziyi hedef almak için mi olduğunu düşünüyorsunuz?
  • Tarikatların elinde kaybolan çocukların durumuna neden sessiz kalıyorsunuz?

Nazlıaka, sözlerini "Diziyi yayından kaldırdığınız takdirde, ülkenin üzerine karabasan gibi çöken gerici politikalarınız görünmez olmayacak" ifadeleriyle noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!
Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandı: 'Trolleşme' Tehlikesine Dikkat!