CHP'li Başarır: '750 lira vermeyenler mi vatan düşmanı, insanları 750 liraya muhtaç edenler mi?'

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 100 bin lira üzerindeki kredi kartlarından alınacak 750 lira katkı payını eleştiren vatandaşların vatan düşmanı ilan edilmesine tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, limiti 100 bin liranın üstündeki kredi kartlarından savunma sanayine 750 lira katkı oranı alınmasına itiraz eden vatandaşların vatan düşmanı olarak nitelendirilmesine sert tepki gösterdi. Başarır, "750 lirayı ödememek için limitini düşürenler mi vatan düşmanı, yoksa milyonlarca insanı 750 liraya muhtaç edenler mi?" diye sordu.

Başarır, Meclis Genel Kurulu'nda ertelenen Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na gelir yaratmayı öngören kanun teklifi görüşmeleri sırasında, bu katkı payına ve katkı oranının eleştirilmesine yönelik tepkileri dile getirdi. 

CHP’li Başarır, kredi kartı borçlarının asgari ödemelerini yapan milyonlarca insanın durumuna dikkat çekerek, "Toplam kredi kartı borcu 3.7 trilyon lira. Ancak savunma sanayini güçlendirmek amacıyla tapu harçlarından, trafikteki satışlardan ve limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından 750 lira vergi alınacak. Bu neyin aklı? Bu ülkede 100 bin lira civarında maaş alan insanlar, asgari ücretin asgarisini ödeyip aylık yüzde 4 faiz ödeyerek geçinirken, sanki insanlar ayda 100 bin lira harcıyormuş gibi bu parayı alacaksınız. Bunu eleştirenler vatan düşmanı ilan ediliyor," dedi.

Başarır, şu soruları yöneltti: "Savunma sanayii sistemine bu parayı vermek istemeyenler mi vatan düşmanı, yoksa Kur Korumalı Mevduat adı altında zenginlere 1.2 trilyon verenler mi? 3.7 trilyon kredi kartı borcu olanlar mı vatan düşmanı, yoksa 22 yılda ödediği ve ödeyeceği 10 trilyon liralık faizle bu ülkeyi muhtaç edenler mi? 750 lirayı ödeyemeyen gençler, emekliler, işçiler mi vatan düşmanı, yoksa vergi vermeyen birkaç şirkete garantiler verenler mi?" 

Ayrıca, S-400’lerle F-35’lere 3.8 milyar dolar ödendiğini hatırlatan Başarır, "S-400 yok, F-35 yok, parayı alamamışız, bunun hesabı sorulmayacak ama 750 lirayı vermek istemeyenler vatan sevgisinden uzak olacak," dedi. Başarır, "Ben bu 22 yılda yaşananları sorgularım. Vatan sevgisi sorgulanacaksa, bu ülkede çocukluğunu yaşayamayan, gençliğini ve emekliliğini yaşayamayarak milyonları mağdur eden AKP iktidarıdır," diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.