CHP'li Başarır: Millete 1 kuruş faydası olmayan DMM, 1 yılda 32 bin emekli maaşı harcıyor

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin bir yılda 32 bin emekli maaşına eşdeğer 400 milyon lira harcadığını açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İletişim Başkanlığı altında kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin, bir yıl içerisinde 32 bin emekli maaşına eşdeğer bir maliyetle 400 milyon liraya mal olduğunu açıkladı. Başarır, bu merkez hakkında sert eleştirilerde bulunarak, "AKP’nin borazanlığını yapan ve devletin bir kurumu gibi davranmayan bu düzce merkez, millete büyük bir yük getirmiştir" dedi.

Başarır, İletişim Başkanlığı’nın etkinlik raporundaki verileri değerlendirerek, Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi'nin manipülasyon ve dezenformasyona karşı mücadele etme görevini üstlendiğini belirtti. 2022 yılında bu dairenin toplam harcamasının 157 milyon lira olduğunu ifade eden Başarır, 2023 yılı harcamasının ise neredeyse 5 katına çıkarak 574 milyon liraya ulaştığını vurguladı. Bu artışın, 2022 Ağustos ayında kurulan ve Ekim ayında faaliyete geçen Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden kaynaklandığını dile getirdi. Başarır, "İki yıl arasındaki bu 400 milyon liralık farkın nedeni, bu merkezin 2023 yılı itibarıyla aktif olarak işlev görmesidir. Bu durum, yüzde 500 oranında bir maliyet artışına yol açmıştır ve mutlaka izah edilmelidir" dedi.

CHP’li Başarır, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin, bir yıllık maliyetinin yaklaşık 400 milyon lira olduğunu, bu miktarın 32 bin emekli maaşına veya 23 bin 526 işçi maaşına denk geldiğini söyledi. Merkezin bu harcamayı nasıl yaptığını, hangi hizmetleri sunduğunu ve paranın nereye aktarıldığını sorguladı. Sürekli olarak dezenformasyon yapıldığını öne süren Başarır, "Eğer bu merkez, bir yıllık maliyetini açıklamazsa, gerçek dezenformasyonun kimin tarafından yapıldığını anlayacağız" ifadelerini kullandı.

Başarır, ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin, İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı ile ilgili düzenlemeyi iptal ettiğini hatırlatarak, "Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de bu daire altında çalışıyor. Bu nedenle, Anayasa Mahkemesi’nin iptal etmesini istediği bir kurum, bir yılda 400 milyon lira kamu zararına yol açmıştır. AKP’nin borazanlığını yapan bu merkezin milletimize bir kuruş bile faydası yoktur!" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.