CHP’li Başarır’dan AKP’li vekile: Benim askerlik terhis belgemde postal kokusu var, senin arkadaşlarında dolar

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de 2021 yılı bütçesi üzerine konuşma yaptığı sırada, kendisine laf atan AKP'lilere cevap verdi.

 

Başarır, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşurken  AKP'lilerin laf atması üzerine gerginlik yaşandı. Başarır'ın "Milli bir enerji politikası bu olamaz. İnsanlar evine ekmek götüremiyor" sözlerine üzerine AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, "Önce kendine bakacaksın. Bütün Türkiye senin kim olduğunu biliyor" dedi. 

"ONURUMLA, ŞEREFİMLE ASKERLİK YAPMIŞ, TERHİS ALMIŞ BİR İNSANIM"

CHP'li Başarır ise "Ben her şeyin cevabını veririm. Hiç merak etmeyin. Benim alnım açık beyefendi. Siz çok rahat olun. Bana laf atmayın. Ben senin söylediğin lafa da cevabımı veririm. Ben bu ülkede onurumla şerefimle askerlik yapmış, terhis almış bir insanım" yanıtını verdi.

"BENİM ASKERLİK TERHİS BELGEMDE POSTAL, SENİN ARKADAŞLARINDA DOLAR KOKUSU VAR"

AKP'li 3 milletvekilinin yasama görevi sürerken bedelli askerlik yaptığı sırada hem maaş aldığını hem de devletin sigortasını yatırdığını anımsatan Başarır, "Benim askerlik terhis belgemde postal kokusu var, senin arkadaşlarında dolar kokusu var, beyefendi. Eğer ki bu ülkede, Allah göstermesin bir savaş çıkarsa, ben milletvekili rozetimi çıkarırım, o üniformayı onurla giyerim beyefendi" dedi.

"ORDUYA HAKARET EDEN ŞEREFDİR AMA ŞEHİDE KELLE DİYEN DAHA BÜYÜK ŞEREFSİZDİR"

Başarır, katıldığı televizyon programındaki sözlerinin çarpıtıldığını vurgulayarak, "Benim lafımın başını sonunu keserek, bir cümleyle beni linç edemezsiniz beyefendi. Ben o konuşmamda, Mehmetçiğin postalını Katara vermem dedim beyefendi. Mehmetçik, asker, ordu benim başımın tacıdır. Orduya hakaret eden şerefsizdir, alçaktır ama şehide kelle diyen daha büyük şerefsiz ve alçaktır" diyerek tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Biden ve Trump canlı olarak 7 Haziran’da ve 10 Eylül’de tartışacaklar
Bilal Bilici İYİ Parti’den istifa etme kararını duyurdu!
Fatih Portakal'dan Beklenmedik Görevden Alma İddiası: Kim Tehlike Altında?
Partilere verilen hazine yardımı kaldırılsın
Bahçeli bu kez neden “17-25 Aralık darbe girişimi”ne karşı?