CHP’li belediyeden 2 milyonluk cezaya sert tepki

Ortahisar Belediyesi’ne, 150 ton çöpü yol kenarına döktüğü gerekçesiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2 milyon 598 bin TL ceza kesildi. Belediye Başkanı Ahmet Kaya, çöp taşıma görevinin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu ve artık taşıma yapmayacaklarını açıkladı.

Trabzon'da, Ortahisar Belediyesi’ne, 150 ton çöpü yol kenarına döktüğü gerekçesiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2 milyon 598 bin TL idari para cezası kesildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, denetimler sonucunda Ortahisar Belediyesi’ne ait çöp toplama araçlarının ortalama 150 ton evsel atığı yol kenarına döktüğü, bunun çevre kirliliğine ve halk sağlığına ciddi tehdit oluşturduğunun tespit edildiği bildirildi. Belediyeye uyarılar yapıldığı ve cezanın Çevre Kanunu kapsamında uygulandığı belirtildi.

BAŞKAN KAYA’DAN AÇIKLAMA

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, olayın ardından yaptığı açıklamada, çöp toplamanın belediyelerinin sorumluluğunda olduğunu, ancak çöp taşıma görevinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu söyledi. Deliklitaş Çöp Aktarma İstasyonu’nda konuşan Kaya, sel felaketi nedeniyle Araklı ilçesindeki katı atık entegre ve bertaraf tesisine giden yolun hasar gördüğünü belirterek, çöpleri taşımak için kendi araçlarıyla sürece katkıda bulunmak istediklerini ifade etti. Ancak belediyeye ait çöp toplama araçlarının ve personelin Araklı’da 11 saat boyunca alıkonulduğunu dile getiren Kaya, "Araçlarımız rehin alındı. Personelimizin başına bir şey gelseydi, kim hesap verecekti?" diyerek duruma tepki gösterdi.

"ORTAHİSAR BELEDİYESİ ARTIK TAŞIMA YAPMAYACAK"

Kaya, çöp taşıma sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu bir kez daha hatırlatarak, Ortahisar Belediyesi’nin bu görevi üstlenmeyeceğini ve bundan sonra hiçbir Ortahisar aracıyla taşıma yapılmayacağını açıkladı. Başkan Kaya, Trabzon’daki çöplerin Büyükşehir Belediyesi tarafından taşınması gerektiğini vurguladı.

Olay, yerel yönetimler arasındaki sorumluluk paylaşımı ve yaşanan aksaklıklar üzerine tartışmaları yeniden gündeme taşırken, çevre kirliliğine yol açan durum karşısında verilen ceza, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.