CHP'li Beyoğlu Belediyesi'nin Terra Santa Manastırı'ndan tahliyesine "yürütmeyi durdurma&q

İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi, Beyoğlu Belediyesi’nin Terra Santa Manastırı’ndan tahliye edilmesine yönelik yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Beyoğlu Belediyesi’nin Terra Santa Manastırı'ndan tahliye edilmesine yönelik yürütmeyi durdurma kararı verildi. İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi, belediyenin itirazını haklı bularak, tahliye işleminin durdurulmasına karar verdi.

Mahkeme, Beyoğlu Belediyesi’nin tahliye edilmesi için 27 Eylül 2024 tarihinde saat 08:30’a kadar verilen süreyle ilgili yürütmeyi durdurdu. 12 Aralık 2022’de yapılan protokolle 10 yıllığına belediyeye tahsis edilen Terra Santa için Beyoğlu Kaymakamlığı, 24 Eylül 2024 tarihinde bir tebligat göndererek tahliye talep etmişti.

Beyoğlu Belediyesi, bu kararı hukuka aykırı bulduğu için yargıya başvurdu. Mahkeme, yürütmenin durdurulması yönündeki kararında, davalı idareye yanıt ve savunma için 30 gün süre tanıdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, tahliye kararına tepki gösterdi. Çelik, Beyoğlu Belediyesi’ne ait Terra Santa'nın gençler için önemli bir mekân olduğunu vurgulayarak, buranın kültürel etkinliklere ev sahipliği yaptığını ve tahliye kararının halkı cezalandırma amacı taşıdığını belirtti.

Belediye Başkanı Güney ise, manastırın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 22 Aralık 2022'de kültürel ve sanatsal hizmetler için tahsis edildiğini ancak polis zoruyla tahliye edilme bilgisi aldıklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.