CHP'li Böke: Erdoğan El Nusra'yı açıkça savundu

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın El Nusra'ya ilişkin açıklamalarını eleştiren Böke, "Ateşkes ufukta gözüküyor. Türkiye bu resmin içinde yok. Bölgede kimse Türkiye'yi ciddiye almıyor....

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın El Nusra'ya ilişkin açıklamalarını eleştiren Böke, "Ateşkes ufukta gözüküyor. Türkiye bu resmin içinde yok. Bölgede kimse Türkiye'yi ciddiye almıyor. Ak Parti için sadece kendi çıkarları var ülkenin çıkarları yok. Cihatçı El Nusra örgütü Türkiye'nin resmi terör örgütü listesinde. Cumhurbaşkanı El Kaide'nin uzantısı olarak görülen cihatçı El Nusra'yı açıkça savundu" dedi.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Böke, "Teröre dair soru sorması gereken iktidar veya havuz medyası değil biziz. Nasıl oldu da terörün her gün şehitlerin olmasına izin verdiniz" diyerek hükümeti eleştirdi.

Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin Böke, "Türkiye'nin asıl meselesi o anayasanın uygulanmasına engel olan darbeci anlayıştır. Gelin bu anlayışı değiştirelim dedik. Çok açık 3 koşul koymuştuk ortaya" diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek