CHP'li Bülent Tezcan’dan Ayşenur Ezgi Eygi’nin Cenaze Törenine İlişkin Sert Açıklama

Batı Şeria'da İsrailli askerler tarafınca öldürülen Ayşenur Ezgi'nin cenazesinde yaşananlarla ilgili CHP'li Bülent Tezcan'dan sert açıklama geldi. İşte detaylar...

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Batı Şeria'da İsrailli askerler tarafından hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Aydın Didim’deki cenaze töreninde yaşananların ardından önemli açıklamalarda bulundu. Tezcan, cenaze töreninde protokol yetkilileriyle yapılan görüşmelerde sadece imamın konuşacağı bilgisi verildiğini belirtti. Ancak, tören sırasında Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a mikrofon verilmesiyle gerginliğin arttığını ifade etti.

Tezcan, cenaze töreninde imamın cenaze namazını kıldırmasının ardından mikrofonun Meclis Başkanı Kurtulmuş’a verilmesinin, törenin ruhunu zedelediğini vurguladı. Tezcan, "Meclis Başkanı, bizim gözümüzde AK Parti'nin siyasi yüzüdür ve bu nedenle tarafsız bir kimlik sergileyememektedir. Tören sırasında Meclis Başkanı'nın konuşması, AK Parti'nin siyasi kimliğini temsil etmesi nedeniyle uygun bulunmamıştır," dedi.

Tezcan, cenaze töreninin, birliğin ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi gereken bir an olduğunu belirterek, iktidarın fırsatçı ve gösteriş meraklısı tutumunun bu kutsal anı tatsız bir duruma dönüştürdüğünü söyledi. Cenaze töreni sonrasında, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu tutumu kınadığını ve Meclis Başkanı'nın bu fırsatçılığından duyduğu rahatsızlığı ifade ettiğini ekledi.

Tezcan, bu tür törenlerde birliğin ve saygının ön planda olması gerektiğini belirterek, töreni düzenleyen yetkililerin bu hassasiyeti gözetmesi gerektiğinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.