CHP'li Çelik: Tayfun Kahraman'ı Silivri zindanından kurtarmak her bir CHP'linin boynunun borcu

Gezi Parkı Davası'nda 2,5 yıldır cezaevinde olan kent plancısı Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, CHP üye kartını paylaşarak eşinin özgürlüğüne kavuşması için mücadele edeceklerini duyurdu.

Gezi Parkı Davası kapsamında 2,5 yıldır cezaevinde bulunan kent plancısı Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, eşinin CHP üye kartını paylaşarak, "Üye kartını, o özgürlüğüne kavuşana kadar emin ellerde muhafaza edeceğiz" dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da bu paylaşımı yeniden paylaşarak, "Adalet sistemimizi bu ayıptan kurtarmak, Tayfun Kahraman'ı Silivri zindanından kurtarmak her bir CHP'linin boynunun borcudur" şeklinde bir mesaj verdi.

Meriç Demir Kahraman, cezaevindeki görüş sonrası eşinin CHP üyelik kartını ekleyerek şu ifadeleri paylaştı:

"17 Ekim 2024, Silivri, 89. kapalı görüş:  
130. kez Silivri’deyim. Tayfun'dan herkese bol merhaba.  
Adil olmayan bir yargılama sonucunda, somut kanıt ve hukuki gerekçe olmaksızın anayasal hakları çiğnenerek mahkum edilen eşimin masumiyetinin tescili ve adaletin sağlanması için beklemekle geçen 130 hafta geride kaldı.  
Tayfun içerideyken, CHP üye kimliği dışarıda kaldı. Malum, üye kimlik kartını cezaevine sokmak yasak.  
CHP üyesi Tayfun Silivri’dedir. Üye kartını, o özgürlüğüne kavuşana kadar emin ellerde muhafaza edeceğiz."

İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Meriç Demir Kahraman'ın paylaşımını alıntılayarak, "Tayfun Kahraman bizim yoldaşımızdır. Haktan yanadır, halktan yanadır. Kentine, halkına ve vatanına hizmet etmekten başka bir kusuru yoktur; süt kadar lekesiz, tertemizdir.  
Evlatlarımızı çürüten zehir tacirleri ve kentimizi mahveden çeteler sokakta rahatça dolaşırken, İstanbul'u depreme hazırlayan bir şehir plancısını hapsetmek, akla, mantığa, vicdana, adalete, hukuka ve insanlığa dair tüm değerlere aykırıdır.  
Adalet sistemimizi bu ayıptan kurtarmak, Tayfun Kahraman'ı Silivri zindanından kurtarmak her bir CHP'linin boynunun borcudur." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.