CHP'li Dinçer: İkinci bir mülteci vakası yaşamak istemiyoruz

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Lübnan'dan gelen geminin Mersin Taşucu Limanı'na ulaştığını ve 2 bin 500 kişinin ülkede ne kadar kalacağının belirsiz olduğunu söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, İsrail'in saldırıları nedeniyle Lübnan'dan ayrılmak isteyenleri taşıyan yedinci geminin de Mersin Taşucu Limanı'na ulaştığını belirtti. Gemide Lübnanlılar ve diğer ülkelerden gelen yolcular bulunduğunu ifade eden Dinçer, hükümetin bu kişilerin Türkiye'de ne kadar kalacağına dair açıklama yapması gerektiğini vurguladı. Dinçer, "Suriye'den gelen mültecileri misafir olarak kabul ettik ama kalıcı oldular. İkinci bir mülteci krizini yaşamak istemiyoruz" dedi.

Gemideki 2 bin 500 kişinin hangi şartlarda kalacağının belirsiz olduğunu söyleyen Dinçer, "Ülkemiz bir göç cenneti haline gelmemeli. Bu kişilerin ne kadar süreyle kalacakları ve nerede barınacakları konusunda hükümetin net bir açıklama yapması gerekiyor" diye konuştu. Ayrıca, sağlık kontrollerinin yapılmaması konusunda endişelerini dile getirerek, "Sığınmacıların kalıcı mı yoksa geçici mi oldukları belirsiz" dedi.

Dinçer ayrıca, Taşucu Limanı'na ithal angus hayvanlarını taşıyan bir geminin daha geldiğini ve yaydığı kötü kokunun bölge halkını rahatsız ettiğini belirtti. "Çiftçilerimiz yüksek maliyetler altında ezilirken hükümet dışarıdan angus ithal ederek et fiyatlarını dengelemeye çalışıyor. Tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmişken, çözüm anguslarda aranıyor. Geminin yaydığı ağır koku, şehrin her yerinde hissediliyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.