CHPli Emir'den tasarruf tepkisi: 'Dönüp, dolaşıp halkı mağdur edecek karar alıyorlar'

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Halk Eğitim Merkezleri'nde ücretli çalışan usta öğreticilerin derslerinin tasarruf tedbirleriyle kapatılmasını eleştirerek, bu durumun toplumsal eşitsizliği artıracağını vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Halk Eğitim Merkezleri’nde ücretli olarak çalışan usta öğreticilerin derslerinin tasarruf tedbirleri çerçevesinde kapatılmasını eleştirerek, "İktidar yine tasarrufu eğitimden yaptı. Sürekli halkı mağdur eden kararlar alıyorlar" dedi.

Emir, Halk Eğitim Merkezleri’nin halkın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda dersler açtığını ve usta öğreticilerin uzmanlık alanlarına göre eğitim verdiğini vurguladı. Ancak, "Tasarruf tedbiri" adı altında kurslara kota getirildiğini ve yurttaşların talep etmesine rağmen derslerin açılmadığını belirterek, hem usta öğreticilerin hem de kursiyerlerin mağdur olduğunu ifade etti.

Usta öğreticilerin yıllardır özlük haklarının verilmediğine dikkat çeken Emir, şu şekilde devam etti: "Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan binlerce usta öğretici, önce maaşlarının geciktirilmesiyle mağdur edildi, ardından dersleri iptal edildi. Bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu aileleri var, evleri kira olanlar var ve buradan elde ettikleri kazançla geçimlerini sağlıyorlar. Sonuç olarak, tasarruf yine vatandaşın üzerinden yapılıyor."

Usta öğreticilerin mevcut durumlarının büyük fedakarlıklar gerektirdiğini belirten Emir, "Bu kişiler özlük hakları, statü ve kıdem tazminatı gibi haklardan yoksun. Dini ve milli bayramlarda yapılan maaş kesintileriyle, ellerine geçen miktar asgari ücretin bile altına düşüyor. Karın tokluğu bile diyemeyeceğimiz ücretlerle eğitime katkı sağlıyorlar" dedi.

Emir, usta öğreticilerin derslerinin kapatılmasının toplumsal eşitsizliği artıracağını vurgulayarak, "Halk Eğitim Merkezleri, ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı yurttaşların eğitim almasını sağlamayı amaçlayan kurumlar. Bu yerler, vatandaşların kişisel ve kültürel gelişimine katkıda bulunarak sosyal yaşama katılmalarını hedefliyor. Usta öğreticilerin derslerinin kapatılması toplumsal eşitsizliği artıracaktır. AKP iktidarı, eğitimin ve toplumsal gelişimin her türlüsüne karşı olduğu için tasarruf denince akıllarına ilk olarak eğitim kurumları geliyor. Bu karar, milyonlarca insanı olumsuz etkileyecek boyuttadır ve derhal bu yanlıştan dönülmelidir." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.