CHP’li Engin Özkoç, Suriye konusunda bilgilendirme istedi ve Soylu’yu istifaya çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi, Suriye’de yaşanan gelişmeler ve bunun Türkiye’ye etkisine ilişkin Hükümet’in Meclis’i bilgilendirmesini istedi ve Süleyman Soylu’nun beceriksizliğine işaret ederek katliamları

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Suriye’deki ateş çemberinin gün geçtikçe kızıştığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Orada büyük emperyalist devletler kendi egemen güçlerinin çıkarları doğrultusunda bir savaşın eşiğine gelmiş durumdalar, biz de bu savaşın tam ortasındayız. Bu konuyla ilgili, Türkiye Büyük Millet Meclisine bugüne kadar bir bilgi verilmedi, ilgili bakan çıkıp da konuyla ilgili tek bir kelime etmedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu konuda bilgilenmek istiyor. Biz, çıkacak gibi görünen savaşın, ateş çemberinin neresindeyiz, nasıl duruyoruz, kendi ülkemizin menfaatlerini nasıl sağlıyoruz? Parlamento bilgilendirilmeli.”

’IŞİD MİLİTANI ÜZERİNDE GÖÇ İDARESİNİN VERDİĞİ KİMLİK VARDI’

Özkoç konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Göç İdaresi Başkanlığı’ndaki çalışmanın yabancı suçlularla mücadelede yetersiz kaldığına ilişkin sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği yanıtı da değerlendi.

“Göç sürecini 2013’ten bu yana çok iyi yürüttünüz gerçekten. Kurumlararası iletişim ve entegrasyon mükemmel işliyordu, bütün Türkiye bunu seyrettik.

Emniyet Müdürlüğünün resmi raporunda, 70 ilde IŞİD yapılanması oluştuğu yer almıyordu. Siz herşeyi hakikaten tıkır tıkır yürütüyorsunuz.

12 Ocak 2016 tarihinde Sultanahmet’te kendisini patlatan IŞİD militanı Nabil Fadlı’nın üzerinde Zeytinburnu’ndaki Göç İdaresi’nden alındığı biyometrik kimlik vardı.

’SOYLU, DERHAL İSTİFA ETMELİ’

Sultanahmet’te 6 Ocak 2015’te polis merkezine canlı bomba saldırısında istihbaratımız çok iyiydi.

20 Temmuz 2015’te Suruç katliamında mükemmeldiniz.

10 Ekim 2015 Gar katliamında harikalar yarattınız. Türkiye’nin istihbaratının güçlü olduğunu kanıtladınız.

17 Şubatta, burnumuzun dibinde Devlet Mahallesi’ndeki patlamada, Türkiye’nin itibarını orada sağladınız.

İçişleri Bakanına bir tavsiyem var; yönetemiyor İçişleri Bakanlığını. Çıkıyor, boyunu aşan sözler söylüyor. O makamı derhal bırakmalıdır. Kendisinin muhatabı Kemal Kılıçdaroğlu değildir. Kendisinin aslında muhatabı Türkiye’de yoktur, o Bakanlıktan derhal istifasını vermelidir.” şeklinde sözlerini noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!
ABD "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklamada bulundu
İstanbulspor tarih vererek Dursun Özbek’e sesleniş yaptı!
Ankara'ya meteorolojiden kırmızı alarm: 1 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
"Bütün emekçilerin CHP ile omuz omuza Taksim’de olmalarını diliyorum"