CHP'li Enis Berberoğlu, izinli olarak cezaevinden çıktı

Dün milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderilen Enis Berberoğlu, tahliye edildi. Dün milletvekilliği düşürüldükten

Dün milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderilen Enis Berberoğlu için ev hapsi kararı verildi. Berberoğlu, koronavirüs nedeniyle 31 Temmuz’a kadar cezasını evde çekecek.

Enis Berberoğlu dün gece Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda ifadesi alındıktan sonra tutuklanmıştı. Berberoğlu 18 ay cezası kaldığı için Maltepe Açık Cezaevine gönderilmişti. Ancak açık cezevindekiler koronavirüs tedbirleri nedeniyle 31 temmuz’a kadar evlerine gönderildikleri için Enis Berberoğlu da cezaevinden çıktı ve evine gönderildi.

Milletvekilliği düşürülen Berberoğlu dün 65 yaşına basmıştı.

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?

1956 İstanbul'da doğan Enis Berberoğlu'nun tam adı Kadri Enis Berberoğlu'dur.

Gazeteci; Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümünde yüksek lisans çalışması yaptı.

Çeşitli gazete ve televizyonlarda muhabirlik, haber koordinatörlüğü, köşe yazarlığı ve genel yayın yönetmenliği yaptı. Yayımlanmış 3 kitabı bulunmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi.

İngilizce ve Almanca bilen Berberoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Parlamento darbesi: Milletvekilliği düşürülen üç muhalif vekil, gece yarısı tutuklandı

<>

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.